Wist je dat het super eenvoudig is om zelf ijs te maken? Om vegan ijs te maken met banaan en bosbessen smaak heb je slechts een aantal ingrediënten en een portie geduld nodig. Met de smaak van het ijs kan je natuurlijk eindeloos variëren door steeds ander fruit toe te voegen of bijvoorbeeld te kiezen voor stukjes noten of geroosterd amandelschaafsel.Hmmm.. al zin in?Lees snel verder hoe je zelf ook vegan ijs kan maken.


ZO MAAK JE VEGAN IJS MET BANAAN

Voordat we volop aan de slag gaan, moet ik je wel even waarschuwen. Dit zelfgemaakte ijs is altijd een betere keuze dan het suikerrijke ijs dat je kant-en-klare ijs dat je in de supermarkt koopt – tenminste als je een gezondere keuze wilt maken natuurlijk – maar ook dit ijs is redelijk rijk aan calorieën. Nu hoeft dat niet uit te maken, want een bolletje ijs op zijn tijd past prima binnen een gezonde levensstijl. Ben je echter opzoek naar een ijsje met minder calorieën? Neem dan vooral een kijkje naar het recept voor deze groene thee ijsjes of dit recept voor sorbet ijs van meloen.

Een bolletje vegan ijs met banaan en bosbessen is ook ideaal als snack voor na het sporten. Het ijs is namelijk lekker eiwitrijk door het plantaardige eiwitpoeder dat we bij het maken hiervan hebben toegevoegd. De structuur van de eiwitpoeder zorgt er daarnaast voor dat de structuur van het ijs lekker romig wordt! Probeer het vooral zelf, laten we snel aan de slag gaan.

Belangrijk: leg de gepelde bananen minimaal 3 uur van tevoren in de vriezer. 

INGREDIËNTEN:

 • 1 blik kokosmelk (400 ml)
 • 3 rijpe bananen
 • 1 schep vanille eiwitpoeder (een andere smaak kan ook)
 • 100 gram bevroren bosbessen
 • 1/2 tl kaneel

BEREIDINGSWIJZE:

 1. Haal de bananen uit de vriezer. Giet de kokosmelk over in een keukenmachine en voeg hier de bananen, het eiwitpoeder en de kaneel aan toe.
 2. Mix tot een glad geheel.
 3. Schep vervolgens de bosbessen hier handmatig doorheen.
 4. Schep het ijs over in een bakje en plaats voor minimaal 6 uur in de vriezer.
  TIP: staat het ijs langer in de vriezer?Haal deze dan minimaal een halfuur voordat je het ijs wilt opscheppen uit de vriezer. Zo kan het ijs zachter worden.
 5. Vegan ijs met banaan to enjoy! 

Heb jij wel eens zelf ijs gemaakt? 

Pin It on Pinterest

Share This