Hoi, (wederom) welkom op Healthy Wanderlust, wat leuk dat je weer een kijkje komt nemen om de nodige recepten inspiratie op te doen! Ik hoop dat je dit gezonde recept voor appelringen pannenkoeken net zo lekker zal vinden als dat ik ze vind. Voor een nieuw ontbijtrecept ben je aan het goede adres, want soms wil je gewoon even wat anders toch? Deze gezonde pannenkoeken zijn lekker als ontbijt in het weekend of als verantwoorde snack tussen te middag. Benieuwd hoe jij dit gerecht zelf kan maken? Lees snel het uitgebreide recept en dan is het tijd om zelf pannenkoeken te bakken.


ZELF PANNENKOEKEN MAKEN | GEZONDE APPELRINGEN PANNENKOEKEN

Vandaag eten we pannenkoeken tijdens het ontbijt! Een extra feestje om zo de dag te beginnen toch? Het fijne aan dit recept is, is dat je het pannenkoekenbeslag zo in elkaar getoverd hebt en je dus snel aan de slag kan. Zo hoef je dus niet je wekker een uur eerder te zetten om een feestmaal op tafel te kunnen zetten. Uiteraard is dit ook een zeer geschikt recept voor kinderen aangezien we gebruik maken van verse producten en geen gebruik maken van toegevoegde suikers. Lijkt dit je een goed idee? Laten we zelf pannenkoeken maken.

INGREDIËNTEN: (VOOR 8 STUKS)

  • 1 appel
  • 1 el chiazaadjes
  • 1/2 rijpe banaan
  • 60 gram havermout meel (Tip: maal havermout vlokken fijn tot havermoutmeel!)
  • 170 ml amandelmelk
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl koekkruiden
  • 1 schep vanille eiwitpoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • kokosolie
  • keukenpapier

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Laat 1 el chiazaad weken in 4 el water voor 10 minuten.
  2. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel (horizontaal) in plakken plakken van ongeveer 0,5 cm dik.
  3. Beleg een plank/bord met wat keukenpapiertjes en leg de appelringen hier bovenop zodat deze wat droger kunnen worden
  4. Meng het havermout meel, de chapzaad, een halve geprakte banaan, snufje zout, kaneel, koekkruiden, bakpoeder en amandelmelk met elkaar en mix dit tot een glad geheel.
  5. Vethit een beetje kokosolie in een koekenpan (medium hoog vuurtje).
  6. Haal nu de appelringen één voor één door het beslag en plaats direct in de pan. Schep hier rustig nog 2 el pannenkoekenmix bovenop zodat de pannenkoekjes wat groter en dikker worden.
  7. Wanneer het beslag aan de onderkant goudbruin is gekleurd en aan de bovenkant grotendeels is opgedroogd (na ongeveer 10 min) draai je de ringen om en herhaal je dit proces.
    TIP: bak de pannenkoeken niet op te hoog vuur, anders brand de onderkant snel aan.
  8. Ga hiermee door tot alle appelringen omgetoverd zijn in appelring pannenkoeken.
  9. Serveer de pannenkoeken wanneer ze nog lekker warm zijn! Met vers fruit of extra kaneel?
  10. GENIET!

ZELF PANNENKOEKEN MAKEN | GEZONDE APPELRINGEN PANNENKOEKEN


Hoe eet jij jouw pannenkoek het liefst?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This