Hoe maak je zelf pesto? Die vraag stelde een vriendinnetje laatst aan mij. Het is zo ontzettend simpel én in mijn ogen echt lekkerder dan de kant en klare versie uit de supermarkt. Dit doe je simpelweg door een aantal ingrediënten met elkaar te mixen tot een glad geheel, de keukenmachine doet het meeste werk. Pesto is een ideaal ‘gerecht’ als spread op toastjes of als pasta saus bijvoorbeeld. Deze pasta is daar een goed voorbeeld van. Wil jij weten hoe je makkelijk zelf verse pesto kan maken? Ik laat het je graag zien.
ZELFGEMAAKTE GROENE PESTO
Daarnaast is een zelfgemaakte versie waarschijnlijk ook gezonder, omdat je zelf kan bepalen welke ingrediënten je toevoegt aan jouw groene pesto. Wist je trouwens dat er veel verschillende soorten zijn die je kan maken? De groene variant is gemaakt van basilicum is de meest bekende soort, maar ook de rode variant die je op Healthy Wanderlust kan vinden is zeker het proberen waard!
BENODIGDHEDEN:
- Verse basilicum (12 takjes ongeveer)
- 25 gram pijnboompitjes
- 25 gram parmezaanse kaas
- 2 el olijfolie
- peper en een teentje knoflook.
BEREIDINGSWIJZE:
- Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een pannetje.
- Was de basilicum en gooi beide ingrediënten in een keukenmachine (Niet in huis? Met een staafmixer is het mij ook gelukt), samen met de parmezaanse kaas.
- Pel het teentje knoflook en snij deze in grove stukken. Voeg deze samen met een flinke scheut olijfolie toe aan de rest en besprenkel dit nog met wat gemalen peper.
- And last but not least, simpelweg de ‘aan’ knop indrukken.
- Mocht je de pesto na goed mixen nog te dik vinden dan voeg je nog wat olijfolie toe.
Overigens kan je jouw zelfgemaakte pesto ook heel goed gebruiken voor deze twee plaattaart recepten.
Plaattaart met gegrilde groente of plaattaart met spinazie, zalm en geitenkaas.
Bewaar je een stukje voor mij?!
Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!