t’s always a good time for a delicious and warm cup of tea. Right? Thee is gezond, je leest het regelmatig op internet en in krant, maar wat maakt thee gezond? Kan het dagelijks drinken van thee verschil maken voor jouw gezondheid? Door gedurende de dag thee te drinken zorg je ervoor dat je jouw lichaam voldoende gehydrateerd. We weten allemaal dat het belangrijk is om ons lichaam elke dag te voorzien van voldoende vocht, toch? Hierdoor voel je, je gedurende de dag energiek. Maar we kunnen ons lichaam nóg gezonder maken door verschillende soorten thee te drinken. Simplici -Tea biedt een aantal verschillende thee blends aan die allemaal zorgvuldig zijn gecreëerd om jouw gezondheid en mindset te verbeteren. Laten we het hebben over de gezonde effecten van het drinken van thee en wat maakt thee gezond?


WAT MAAKT THEE GEZOND?

5  x waarom thee goed voor je lichaam is.

1. THEE BEVAT ANTIOXIDANTEN, VITAMINES EN MINERALEN.

Weet je dat veel kruiden en specerijen veel waardevolle antioxidanten, vitamines en mineralen bevatten? Alles wat je nodig hebt voor een gelukkig en gezond lichaam. Mensen drinken al heel wat jaren thee, ook vanwege de gunstige effecten op de algehele gezondheid. Door de hoge concentratie aan antioxidanten in kruiden thee (ook wel ‘polyfenolen’ genaamd, verantwoordelijk voor de medicinale eigenschappen van kruiden) kan het ziektes bestrijden en bijdragen aan de preventie van kanker.

Je vindt ‘polyfenolen’ ook in groenten en fruit en kruidenthee is op een unieke manier rijk aan een aantal polyfenolen die zeer krachtig zijn en daardoor extra gezond zijn!

2. THEE HOUDT JE LICHAAM GEHYDRATEERD.

Zoals we al eerder zeiden, zorgt het drinken van genoeg thee ervoor dat je lichaam gehydrateerd wordt en dat is altijd goed! Het is nog beter wanneer je, je lichaam hydrateert met water in plaats van met suikerrijke dranken. Als je geen grote fan bent van het enkel drinken van water overdag dan is thee een geweldige -geen calorieën-alternatief. Thee is naast water de belangrijkste drank ter wereld. YAY to that!!

3. THEE ALS EEN SELF-CARE MIDDEL.

Heb je ooit gehoord van self-care? Het is een manier om voor jezelf te zorgen door momenten te creëren om te ontspannen, tot rust te komen en tijd voor jezelf te nemen. Het drinken van thee kan een geweldig moment voor self-care zijn. Een warme kop van lekker ruikende thee met een heerlijke smaak kan zo rustgevend zijn. Maak een kopje thee en neem een lang warm bad, gun jezelf een korte pauze door even te gaan zitten of om mee te kalmeren voor een goede nachtrust. Wist je dat de Simplici-Tea CALM blend helpt om je lichaam en geest te ontspannen?

4. THEE DRINKEN VOOR MEER ENERGIE OF KOM TOT RUST

Het drinken van kruidenthee kan bijdragen aan zowel ontspanning als het verhogen van de concentratie of het krijgen van meer energie. Door een van de mindset blends van Simplici-Tea te kiezen kan je van elke situatie een betere situatie maken. Gebruik de Simplici-Tea blend SHINE om de dag fris en energiek te beginnen. Wist je dat SHINE gember en munt bevat om je concentratie te stimuleren en om je meer energie te geven? Het bevat ook heerlijke biologische groene thee om je lichaam te voeden met antioxidanten. Sommige kruiden kunnen een kalmerende werking hebben op je lichaam en mindset. Dit helpt je om te ontspannen en om je rustig te voelen. Door een combinatie van kamille, citroenmelisse, jasmijn en passiebloem zal dit zeker lukken en luckily for you, want wij hebben CALM ontwikkeld die al deze waardevolle ingrediënten bevat.

5. THEE ONDERSTEUND DE SPIJSVERTERING.

Sommige kruiden kunnen de spijsvertering van het lichaam aanzienlijk verbeteren en ondersteunen. Vooral kamille kan een positief effect hebben op de spijsvertering of kan juist een waardevolle rol spelen voor mensen die last hebben van het prikkelbare darm syndroom. Gemberthee kan een positief effect hebben op misselijkheid.

Wij kunnen geen nadelen bedenken voor het drinken van een aantal kopjes gedurende dag en het maakt het nog leuker wanneer je steeds weer voor een andere thee blend kan kiezen! Blends die passen bij je humeur en behoeftes. Waar wacht je nog op? Geniet van een kopje van één van de unieke Simplici-Tea blends.

Pin It on Pinterest

Share This