Wat zijn de gezonde effecten van gemberthee op het lichaam en de mindset en waarom noemen we gember een superfood? Je gebruikt gember misschien wel al door stukjes hiervan in gekookt heet water te doen (heerlijke kopjes hartverwarmende Simplici-Tea thee en gemberthee) en heel misschien ben jij wel één van de personen die gember rauw eet. Door het hoge leven aan vitamine C, magnesium en andere mineralen kunnen we makkelijk zeggen dat gember veel gezonde effecten heeft op je lichaam. Waarom is gemberthee goed voor je en wat maakt gember gezond?


DE GEZONDE EFFECTEN VAN GEMBERTHEE

Gemberthee is goed voor je gezondheid. Zoals we al eerder benoemde bevat gember veel vitamine C, maar daarnaast is het ook rijk aan mineralen zoals ijzer, magnesium, fosfor, zink, foliumzuur en kalium. Best indrukwekkend toch? Hierdoor heeft gemberthee dus een geneeskrachtige werking op het lichaam. Laten we nog 5 gezonde effecten van gember opnoemen. Bekijk hier al onze andere favoriete drankjes.

1. GEMBERTHEE KAN JE IMMUUNSYSTEEM VERSTERKEN

Door gember toe te voegen aan jouw dagelijkse gezonde eetpatroon kan dit wonderen verrichten voor je algehele gezondheid en immuunsysteem. Dit komt onder andere door de hoge aanwezigheid van antioxidanten. Deze stofjes zorgen ervoor dat je niet ziek wordt en dit draagt bij aan een fit en sterk lichaam.

2. GEMBER HELPT TEGEN VERKOUDHEID EN GRIEP

Gemberthee heeft dus een sterke positieve invloed op het immuunsysteem en dat is ook de reden waarom dit effectief kan bijdragen aan het verhelpen van verkoudheid of een griepje. Het helpt je lichaam om weer aan te sterken. Een kop heet water met verse gember of onze Simplici-Tea BOOST blend kan wonderen doen tegen die vervelende verkoudheid. Plus, het is super lekker! 

3. GEMBERTHEE VERMINDERD MISSELIJKHEID

Wist je dat gember kan helpen bij het verminderen van misselijkheid. Gemberthee wordt bijvoorbeeld vaak aangeboden tijdens boottochten, om zo mensen met reis- en zeeziekte te helpen. Handig weetje dus om te onthouden voor de volgende trip!

4. GEMBERTHEE KAN ONRUST IN DE MAAG NA HET ETEN VERHELPEN

Verse gember kan heel goed bijdragen aan het oplossen van onrust in de maag na het eten van een maaltijd. Dit komt voornamelijk doordat gember een positief effect heeft op het verwerken en verteren van voedsel in het lichaam.

5. GEMBER THEE GEEFT VERLICHTING VAN MENSTRUATIE PIJN

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen die last hebben ven (hevige) menstruatie pijn baat kunnen hebben bij het drinken van gemberthee tijdens deze dagen. Uit resultaat is gebleken dat de vrouwen die gember thee nuttigde tijdens hun menstruatie minder pijnlijke en kortere krampen hadden. Neem vooral ook even een kijkje naar onze Simplici-Tea PERIOD blend. Deze thee blend is speciaal ontwikkeld om jou zo goed mogelijk door deze oncomfortabele dagen heen te helpen en menstruatie pijn te verlichten.

Natuurlijk zijn dit slecht 5 gezonde effecten die gember kan hebben op jouw lichaam en mindset. Zo heeft gember bijvoorbeeld ook een gunstig effect op de bloedsuikerspiegel, geeft het verlichting bij pijn in de spieren, kan het bijdragen aan het tot rust komen van het lichaam en verminderd het cholesterol in het lichaam. Heb je ook al een kijkje genomen naar de Simplici-Tea SHINE blend? Een waardevolle gemberthee blend die ervoor zorgt dat je de beste start van de dag ervaart. Onze BOOST blend kan je immuunsysteem overigens echt een boost geven!


Wat is jouw favoriete thee?

Pin It on Pinterest

Share This