Bleekselderij sap lijkt de nieuwe gezondheidshype van het moment te zijn. Er gaat geen rondje op Instagram voorbij zonder dat je niet in ieder geval een iemand een glaasje groen sap van bleekselderij ziet drinken. Iedereen zweert bij dit sapje, want het zou ontzettend gezond zijn. Zo zou het onder andere vol met vitamine C zitten en kan het bijdragen aan een goede spijsvertering. Alright, good to know, maar waarom opeens deze hype rondom bleekselderij sap? En, moet jij hier ook aan meedoen? Lees snel verder.


DE NIEUWE GEZONDHEIDSHYPE: BLEEKSELDERIJ SAP

Bleekselderij. Je moet er van houden. Een glaasje met sap van bleekselderij heeft namelijk best een sterke smaak. Na enig speurwerk met dank aan onze grote vriend “Google” kwamen we erachter dat de nieuwe gezondheidshype rondom bleekselderij sap al in 2018 begon. Vanuit de USA heeft zich dit in razendsnel tempo verspreid. Laten we eens bij het begin beginnen. Bij de basis. Bij de groene stengels genaamd “bleekselderij“. Waarom is dit zo gezond?WAAROM IS BLEEKSELDERIJ GEZOND?

Bleekselderij is rijk aan bèta-caroteen en dit wordt in het lichaam omgezet in vitamine C. Daarnaast bevat bleekselderij ook veel kalium en calcium. Door deze waardevolle voedingsstoffen draagt bleekselderij bij aan een goede weerstand. Volgende de Chinese geneeskunde wordt bleekselderij al eeuwen ingezet om een hoge bloeddruk te verlagen. De hoge aanwezigheid van kalium speelt een rol in het handhaven van een normale bloeddruk en voor de energie huishouding van de spieren.

In meerdere onderzoeken naar de geneeskracht van bleekselderij lezen wij ook terug dat deze groene groente een belangrijk onderdeel kan spelen in het bestrijden van vrije radicalen. Vrije radicalen (the bad guys) vallen als het ware gezonde cellen in ons lichaam aan waardoor deze beschadigd worden. Hierdoor kunnen ziektes en bijvoorbeeld nier en lever aandoeningen ontstaan. Nu kan je dit proces niet voorkomen, maar door gezond te eten en ons lichaam goed te voeden kunnen wij zelf ervoor zorgen dat ons lichaam sterk genoeg is om zichzelf gezond te houden. Bleekselderij zou hier door de aanwezigheid van fytonutriënten, waaronder flavonoïden (krachtige antioxidanten) aan kunnen bijdragen. Deze fytonutriënten neutraliseren namelijk de vrije radicalen in ons lichaam en helpt het lichaam zichzelf gezond te houden.

Bleekselderij sap: is het gezond? | De nieuwe gezondheidshype

ELKE DAG EEN GLAS BLEEKSELDERIJ SAP?

Hype of geen hype. Vanuit onze point of view vinden wij het vooral fantastisch dat wederom een puur plantaardig product de hoofdrol speelt. Een gezonde leef- en eetstijl juichen wij van harte toe. Niet bijzondere groentes worden ineens weer een stuk waardevoller. Neem bijvoorbeeld boerenkool, waarover een paar jaar geleden een soortgelijke hype ontstond. Boerenkool was opeens niet meer “ordinary”, maar werd weer vol plezier op tafel gezet. Mooi om te zien dus dat ook bleekselderij en haar waardevolle voedingsstoffen meer aandacht krijgt.

Natuurlijk kunnen wij wel al deze informatie op een rijtje voor je zetten, maar natuurlijk kan je gezondheidsvoordelen van bleekselderij het beste zelf testen. Vind je de smaak van pure bleekselderij te heftig? (We sure do). Voeg dan een appel of een komkommer toe aan het versgeperste sap.


Drink jij ook wel eens een glas met sap van bleekselderij? 

Lees ook: wat is kombucha en waarom is het gezond?

Image credits: Nadia Yong / Daria Ustiugova / Shutterstock

Pin It on Pinterest

Share This