De mobiele telefoon, aka best friend, kan een positieve bijdrage leveren aan jouw gezonde levensstijl. Tegenwoordig lezen we voornamelijk negatieve berichten in het nieuws over het effect van de mobiele telefoon op ons lichaam / leven. Vandaag laten we jou graag een andere kant zien. Zo kan je jouw mobiele telefoon gebruiken om mee te mediteren of om eindeloos veel gezonde recepten in op te slaan. Lees je mee hoe jouw telefoon kan bijdragen aan jouw gezondheid?


ZO BLIJF JE GEZOND DOOR MIDDEL VAN JOUW MOBIELE TELEFOON

De mobiele telefoon. Tegenwoordig zitten deze apparaatjes vaak aan ons vastgeplakt. Sommige omschrijven dit als een zeer negatieve ontwikkeling. Echter kan jouw mobiele telefoon wel degelijk een positief effect hebben op een gezond leven. Lees onze 5 favoriete: ways to stay healthy while holding your smartphone ;-) 

1. BEWAAR JOUW FAVORIETE KOOKVIDEO’S OP JOUW TELEFOON

Het internet staat vol met kookvideo’s die jou kunnen inspireren om lekkere en gezonde maaltijden voor jezelf (of jouw gezin) klaar te maken. Een telefoon zoals de Samsung S10 is hier bijvoorbeeld perfect voor. Deze nieuwste telefoon beschikt over een fijn groot edge-to-edge scherm met prachtige kleuren. Dit maak het kijken van kookvideo’s een stuk fijner, toch? Sla jouw favoriete kookvideo’s via Youtube in een apart mapje op. Zo heb je jouw favoriete hoe-kook-ik-gezond video’s dus altijd bij de hand.

2. GEBRUIK JOUW MOBIELE TELEFOON OM MEE TE MEDITEREN

Er zijn verschillende kwalitatieve meditatie apps die jij kunt gebruiken door middel van jouw mobiel. Lees hier welke meditatie apps bij ons favoriet zijn en waarom 5 minuten mediteren per dag al veel verschil kan uitmaken.

3. JOUW MOBIELE TELEFOON HELPT JOU OM IN SLAAP TE VALLEN

Wait, what? Ik hoor het je denken. Doorgaans lezen we natuurlijk vooral dat de mobiele telefoon een negatief effect heeft op de slaapkwaliteit. Echter zijn er mensen die er baat bij hebben om muziek te luisteren bij het in slaap vallen of andere rustgevende geluiden op de achtergrond prettig vinden. Je kan instellen dat jouw mobieltje na 30 minuten automatisch stopt met afspelen. Hoef je ook niet meer op te staan en je kan de telefoon verder bij je bed vandaan leggen.

4. GEZONDE RECEPTEN DIE JE ALTIJD BIJ DE HAND HEBT

Persoonlijk is dit misschien nog wel mijn favoriete manier waarop een mobiele telefoon kan bijdragen aan jouw gezondheid. Ben jij al bekend met Pinterest? Dit is een social media platform waarbij de inspiratie voor (gezonde) recepten je letterlijk om de oren vliegen. Maak een apart “bord” aan voor al je favoriete gezonde recepten. Zo heb je altijd inspiratie om lekker en gezond te eten.

5. APPS DIE JOU INFORMEREN OVER EEN GEZONDE LEVENSSTIJL

Er zijn ontzettend veel apps die jou kunnen helpen bij het ontwikkelen en behouden van een gezonde levensstijl. Laatst kwamen wij de app genaamd Foodstand tegen. “Where good choices count, not calories”. Deze zin sprak ons meteen aan. Deze app daagt jou uit en informeert jou dagelijks hoe je gezonde gewoontes kan creëren. Door de juiste keuzes te maken, meer plantaardig te eten, minder dierlijke producten te consumeren en vooral belang te hechten aan een gezond lichaam!


Hoe gebruik jij jouw mobiele telefoon om gezonder te leven?

Disclaimer: met dit artikel willen wij natuurlijk niet zeggen dat het gebruiken van een mobiele telefoon geen negatieve effecten kan hebben op de gezondheid, maar hopen we juist een andere (positieve) kant te belichten. Het is toch juist hartstikke leuk om dit apparaatje op een andere hele nuttige manier in te zetten?
Image credits: Mimagephotography / Shutterstock

Pin It on Pinterest

Share This