Misschien herken jij dit wel. Al jaren maak je gebruik van de anticonceptie pil, want dit is zoals het hoort toch? Waarom zouden we stoppen met de pil? De meeste vrouwen maken gebruik van anticonceptie middelen zoals de meest bekende vormen de pil of het spiraaltje. Nog niet zo lang geleden begon je de negatieve bijwerkingen van ‘de pil’ of van ‘het spiraaltje’ onder ogen te zien, maar je wil nog (lang) geen kinderen dus dan moet het maar toch? Gelukkig zijn er inmiddels ook hormoonvrije alternatieve op de meest gebruikelijke anticonceptie vormen. Daarnaast kan het stoppen met anticonceptie pil ook een hele poisitieve invloed op je lichaam en mindset hebben. Lees je mee?


Waarom zou je stoppen met de pil?

Naast het delen van heerlijke recepten op Healthy Wanderlust (zie hier en hier!) zal Pleunie jullie nu ook meenemen in haar ervaringen met het gebruiken van de DAYSY . Haar manier om over te stappen op een andere manier van anticonceptie dan de gebruikelijke pil die zij voorheen altijd slikte. Lees je mee met haar eerlijke ervaringen, inzichten en reviews? Denk jij ook na over het stoppen met de pil?

“Het heeft mijn leven zo positief veranderd!”

Hoi, mijn naam is Pleunie, misschien kennen jullie mij wel van eerdere gast artikelen op Healthy Wanderlust. Vandaag wil ik iets met jullie delen, omdat ik ontzettend positieve ervaringen heb gehad met het stoppen van de pil en jullie de problemen/symptomen die ik voor deze verandering ervaarde misschien wel herkennen. Zal ik jullie eerst vertellen waarom ik eigenlijk stopte met de pil? Toen ik op mijn 13e voor het eerst ongesteld werd had ik zulke heftige krampen dat ik de eerste drie dagen echt als een bal opgerold op de bank lag. Alle kruiken werden uit de kast getrokken en alle pijnstillers werden ingenomen. De pijn was echt heel naar. Dit zorgde ervoor dat ik elke maand wel drie dagen school miste, omdat ik mij vanwege de heftige buikpijn wel ziek moest melden. Dit was toch geen doen?

Mijn moeder stelde toen al snel voor om met de pil te beginnen om op deze manier de pijn en de bloedingen te verminderen. Eigenlijk heb ik toen nooit nagedacht over de mogelijke bijverschijnselen van de pil. Het slikken van de pil werd door mijn huisarts aangeraden dus wie was ik om daar anders over te denken? Daarnaast maakte veel vriendinnen ook gebruik van de anticonceptiepil.

“Van de ene pil, naar de andere pil”

Ook ik heb net als veel andere vrouwen geworsteld met het vinden van de juiste anticonceptiepil. Door de ene pil ervaarde ik depressieve gevoelens/gedachtes, door een andere pil werd ik agressief en gelukkig leek het na nog een switch eindelijk goed te gaan. Tot ik merkte dat ik mezelf niet meer was. Ik deed steeds vaker gemeen naar de omgeving om mij heen, was heel snel geïrriteerd en ik voelde veel minder liefde. Hierdoor merkte ik dat ik steeds ongelukkiger werd en daarnaast was mijn libido in geen velden of wegen meer te bekennen.

“Kwamen al deze klachten door het gebruik van de pil?!”

Door heel veel hierover te praten met vriendinnen merkte ik dat ik hier dus niet de enige in was. En wat nog het meest bizarre was, was dat iedereen eigenlijk dezelfde symptomen had. Ik ben toen het internet opgedoken en kwam er al snel achter dat al die klachten door de pil konden komen, iets waar ik eigenlijk nooit echt bij stil had gestaan! Eigenlijk heb ik daarna al heel snel besloten om te stoppen met de pil. Natuurlijk vond ik dit ontzettend spannend. Zou ik dan die erge buikpijn weer terug krijgen? En moest ik nu altijd beschermde seks hebben? En word ik nu serieus weer elke maand ongesteld?!

“De eerste maand merkte ik al zo’n groot verschil!”

Het klinkt misschien gek, maar ik voelde mij al heel snel na het stoppen met de pil veel vrolijker en gezelliger. Daarnaast had ik opeens weer een libido. Voorheen vond ik het wel eens irritant dat mijn vriend zoveel aan me zat en nu vind ik het heerlijk om weer zoveel te knuffelen. Oh en trouwens.. de eerste ongesteldheid viel onwijs mee (mocht je daar ook bang voor zijn). Inmiddels zijn we 4 maanden verder sinds ik gestopt ben met de pil en ik heb er absoluut geen spijt van! Mocht je twijfelen of overwegen om deze stap te nemen dan kan ik je zeker aanraden om het te proberen.


DEEL 2: OVERSTAPPEN OP HORMOONVRIJE ANTICONCEPTIE?

Aangezien ik nog (lang) niet zwanger wilde worden was het noodzaak om te kijken naar een andere vorm van anticonceptie.
De DAYSY kwam op mijn pad en volgende week vertel ik je alles over mijn (eerste) ervaring met hormoonvrije anticonceptie.

Volg je mijn ervaring met het stoppen met de pil?

Liefs, Pleunie

Pin It on Pinterest

Share This