Kan jij echt jezelf zijn en doe je dingen waar jij gelukkig van wordt?! Hoe ouder je wordt hoe drukker je het krijgt. Je probeert je sociale leven te combineren met je fulltime job, studie on the side, een huishouden, tijd doorbrengen met je partner, sporten, familie uitjes, etentje hier, etentje daar en misschien huppelen er wel al kleine hummeltjes door je huis. Maar hoe maak je dan nog tijd voor jezelf? Je bent niet egoïstisch als je soms voor jezelf kiest.Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen geluk.

We laten ons allemaal wel eens beïnvloeden door de mening van andere, vergelijken onszelf met de altijd blije en mooie Instagrammers of maken ons druk om wat andere mensen van ons denken. Herken jij jezelf hierin? Geheel normaal en heel menselijk. Maar durf jij jezelf te zijn en ben je in staat om jouw eigen geluk te creëren door je leven te vullen met dingen waar jij gelukkig van wordt? Maak jij wel eens van jezelf een prioriteit? Dit is namelijk een kunst opzich! Toch is dit door de jaren heen heel belangrijk voor mij geworden en merk ik dat ik veel meer rust heb nu ik wat meer voor mezelf kies.


Maak met deze 5 tips van jezelf een prioriteit.

Breng tijd met jezelf door.

Zin om lekker de hele avond op de bank te zitten en een film te kijken, lekker een avondje te koken of om echt even niks te doen? Vooral ook lekker doen! We hebben het vaak al druk genoeg met alle sociale contacten in ons leven en plannen hier met gemak onze hele agenda mee vol. Kies er soms ook voor om even wat quality time met jezelf in te plannen en goed tot rust te komen. Zo heb je weer energie voor allemaal andere leuke uitjes! Laat je niet beïnvloeden door de ‘regels van de maatschappij’. Hier heb ik best een tijdje last van gehad. Voor de bekende YOLO (You only live once) en JOMO (Joy of missing out) situaties was ik best gevoelig. Ik liet mij daarin beïnvloeden door andere, was het echt zo saai om op vrijdag avond lekker thuis te blijven? Nu ik wat ouder ben kan ik hier beter mee omgaan. Door de samenleving worden er namelijk best veel ‘sociale regels’ vast gesteld. Als je in het weekend niet genoeg leuke dingen gaat doen ben je saai, op een feestje hoor je tot laat te blijven, rond je 30ste hoor je kinderen te krijgen, drink je op de borrel na het werk niet? Ongezellig zeg. Nu klinkt dit heel negatief en ik zeg niet dat iedereen zo denkt, maar toch kom je dit vaak tegen. Blijf dicht bij jezelf en kies voor jouw eigen geluk.

Blijf niet hangen in negatieve gedachtes, positive mind, happy life.

Een slechte dag? Niks mis mee om hier even bij stil te staan, soms voel je, je gewoon even rot en dit is niet erg. Toch ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen geluk dus neem deze touwtjes zelf in handen. Een positieve denkwijze heeft veel invloed op de rest van je dag. Train your mind to see the good in every situation.

Doe waar jij gelukkig van wordt.

Het leven is kort en de tijd gaat ontzettend snel voorbij dus waarom zou je deze kostbare tijd niet besteden aan dingen waar jij gelukkig van wordt?! Vaak plaatsen we onze verplichtingen op nummer 1 en ons geluk op nummer 2. Time to mix things up. Ontdek waar jij gelukkig van wordt en ga dit vooral ook doen. Geluk is een gevoel waar je veel energie van krijgt, het heeft ontzettend veel positieve invloed op jouw leven. Zorg daarom dat er een goed balans is tussen alles wat moet en alles wat jij wil doen! Happiness is everything.

Vergelijk jezelf niet met andere.

Soms lijkt het gras altijd groener aan de andere kant, maar ik geloof er heilig in dat het gras groen is waar jij het water geeft. Investeer in jouw eigen leven, maak je los van wat andere denken of hebben en je zult zien dat het gras onder jouw voeten net zo groen kan zijn. Los daarvan heb je geen idee welk pad de ander heeft bewandeld en welk hoofdstuk van zijn/haar leven hij of zij ook liever niet aan de buitenwereld laat zien. We vergelijken ons leven vaak met andere als het gaat om materialistische zaken. Hoe groot iemand anders zijn huis is, wat een mooie auto hij of zij heeft of hoevaak ze op vakantie gaan. Onthoudt goed dat geluk vaak in de kleine dingen in het leven zit en dit gevuld kan worden door alle liefde om je heen.


Hoe zorg jij ervoor dat je van jezelf een prioriteit maakt?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Liefs, Merel

Pin It on Pinterest

Share This