Toen ik besloot om mijn Mirena spiraal te verruilen voor de Daysy koos ik voor een lichaam zonder kunstmatige hormonen. Geen troep meer in mijn lijf. Dus ook geen tampons. Nu denk je misschien: tampons? troep? huh? Zo zou ik tampons niet meteen willen omschrijven, maar ik ben nooit een groot fan geweest. Echter waren ze noodzakelijk, want ook tijdens de menstruatiedagen moet je op pad. Tot ik de zogeheten OrganiCup tegenkwam. De slogan op de website luid als volgt: “welkom bij het nieuwe menstrueren“. Is het gebruiken van de OrganiCup echt gezonder en eenvoudiger? Lees nu mijn review van de organicup en ervaring met een menstruatiecup. 


Is de OrganiCup makkelijk in gebruik?

First things first: wat is de OrganiCup? De OrganiCup is een menstruatiecup die tampons en maandverband kan vervangen. Een aantal voordelen van de menstruatiecup zouden zijn dat deze vrij van chemicaliën is (wat niet altijd het geval is van tampons en maandverband), je deze zowel gedurende de dag als nacht kan gebruiken en jaren meegaat. Aan 1 menstruatiecup heb je in principe genoeg, want je kan deze steeds opnieuw gebruiken.

Review van de OrganiCup | Hoe bevalt een menstruatiecup | Healthy Wanderlust

Waarom koos ik voor de OrganiCup?

Zoals ik al eerder schreef ben ik nooit grote fan geweest van tampons en al helemaal niet van maandverband. Even een gevalletje TMI, maar maandverband heb ik misschien 1 of 2 x in mijn leven gebruikt. Wat verschrikkelijk zo’n lap tussen je benen. Nee, niet mijn ding. De optie om tampons te gebruiken bleef vervolgens over. Onwijs fijn dat de mogelijkheid er is natuurlijk, maar de bekende nadelen van tampons (zoals vaginale droogheid en infecties) zijn mij helaas niet bespaard gebleven.

Toen ik op onderzoek ging naar een ander menstruatie product kwam ik terecht op de website van OrganiCup, een menstruatiecup. Ik had hier al vaker van gehoord en na enige research wist ik zeker dat ik dit ook wilde proberen. En mijn ervaring met jullie wilde delen, want het is zo fijn en belangrijk dat vrouwen deze informatie met elkaar delen.

” OrganiCup is gemaakt van zacht, allergievriendelijke silicone.
Heb je je ooit afgevraagd waar de meeste pads en tampons van zijn gemaakt? OrganiCup is 100% vrij van bleekmiddel, lijm, parfum, lotion of andere dingen die niet in je lichaam thuishoren. “
Website OrganiCup.com 
Review van de OrganiCup | Hoe bevalt dit? | Healthy WanderlustAfbeeldingen van Shutterstock

Mijn eerlijke mening over de menstruatiecup / OrganiCup:

Ik ben enthousiast, maar het was wel even wennen. Ik wil zo eerlijk mogelijk tegen jullie zijn. Inmiddels gebruik in de menstruatiecup nu twee maanden. Na enige mogelijkheid om hiermee te oefenen heb ik mijn weg gevonden. Elk lichaam is natuurlijk anders dus het is een kwestie van ontdekken wanneer de menstruatiecup bij jou “goed zit” en welke manier van inbrengen prettig is.

Wat ik ontzettend fijn vind aan de menstruatiecup is dat je de cup (wanneer je niet heel heftig vloeit) serieus een hele dag kan laten zitten zonder dat deze gaat lekken. Geen gedoe meer met wisselen van tampons op openbare toiletten etc. Ben je trouwens benieuwd hoe je de cup gebruikt? Bekijk dan deze video, die vond ik erg handig.

Persoonlijk denk ik dat het handig is om een extra menstruatiecup in je tas te hebben zodat je geen gedoe hebt wanneer je niet op een plek bent waar je de gebruikte menstruatiecup kan of wil schoonmaken. Dit kan je dan simpelweg thuis doen.

Lijkt dit jou ook wat? Dan mag ik een unieke kortingscode met je delen voor 20% korting.
Gebruik de code “healthywanderlust20”. 

 


Lees ook: Lieve vrouw, deze brief is voor jou #meerzelfliefde

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met OrganiCup, maar is geheel geschreven naar eigen mening en ervaring. 

Disclaimer: dit artikel is gebaseerd op mijn eigen ervaring. Het is mijn bedoeling om jou op een eerlijke manier te informeren over de mogelijkheid om een menstruatiecup te gebruiken, maar niet om jou te vertellen dat het gebruik van een tampon of maandverband “fout” is. Gebruik vooral wat voor jou goed voelt, dat is het aller belangrijkste. 

Pin It on Pinterest

Share This