Voor jou. Voor die mooie unieke vrouw, die ik misschien helemaal niet persoonlijk ken, maar die ik wel graag wat wil vertellen. We lopen er allemaal wel eens mee rond, toch? Een eenzaam gevoel, verdriet, onbegrip, onzekerheid of een ongelukkig gevoel. In grote en minder grote mate. Je bent niet de enige. In een wereld met ruim 3.793.793,026 vrouwen ben jij net zo uniek als elke andere vrouw. Juist dit maakt jou zo ontzettend speciaal, maar het maakt je misschien ook wel onzeker. We vergelijken onszelf constant met andere. Voor inspiratie en kracht, maar ook met de “waarom zij wel” en de “ik wil dat ook” gedachtes als gevolg. We zijn connected. Elke dag. Via vele verschillende kanalen en we zien alles. Soms zien we teveel. Perfecte plaatjes, perfecte interieurs, perfecte business verhalen, perfecte outfits, perfecte vrouwen, perfecte vakantie bestemmingen, perfecte levens. “Perfecte” plaatjes.


PERFECTLY IMPERFECT EN ZO IS HET MAAR NET

En daarom lieve jij, schrijf ik deze brief voor jou. Omdat ik je wil vragen om naar binnen te kijken. Naar binnen in plaats van altijd naar buiten. Naar wie je bent. Hoe uniek, bijzonder en vrouwelijk je bent. Daar is namelijk geen maatstaaf voor. Jij bent oprecht prachtig zoals je bent. Wat je doet voor andere, hoe je kijkt naar de wereld om je heen, hoeveel wijsheid je met je meedraagt en hoe anders je bent dan alle andere vrouwen die je dagelijks tegen komt.

Nu denk je misschien: daar heb je weer zo’n “accepteer jezelf” en “omarm wie je bent” verhaal, maar ik wil je juist vertellen dat ik het snap dat dit veel makkelijker gezegd is dan gedaan. Het advies om meer van jezelf te houden zodat je gelukkiger zal zijn is voor velen maar lastig te begrijpen. Zo simpel is het ook niet, toch? Zeker niet en dit is oké. Wat ik je wel wil zeggen is dat jij zoveel mooier, wijzer, talentvoller en unieker bent dan je zelf wellicht denkt en kan zien. Vraag maar eens aan een vriend, collega of aan je partner wat ze allemaal mooi aan je vinden. Ik weet zeker dat ze binnen een minuut een lange lijst kunnen opnoemen. We streven vaak naar perfectie, daar ben jij niet uniek in, maar uniek ben je zeker wel en perfect zijn we allemaal niet. Of misschien ook wel. Perfectly imperfect. 

Perfect zoals je bent en zoals je wilt zijn.

Wat nou als je meer naar binnen zou kijken en zou ontdekken dat wie jij bent als perfect genoeg is. Dat we niet alles hoeven te kunnen, alle ballen hoog hoeven te houden, we indruk hoeven te maken op anderen en onszelf vooral niet meer hoeven te vergelijken met alle “perfecte” plaatjes die je dagelijks voorbij ziet komen. Investeer in zelfliefde door meer tijd voor jezelf vrij te maken, door van binnen te ontdekken wat jou uniek en bijzonder maakt en vooral door te doen waar je gelukkig van wordt. Dat jij anders bent dan andere is juist geweldig en dit meen ik oprecht. Ieder mens en elke vrouw is anders, heeft zijn of haar onzekerheden of kiest ervoor om zijn vrije tijd heel anders in te delen dan hoe jij dit zou doen en dat is helemaal oke. Doe waar je gelukkig van wordt en wees de persoon die je bent en wilt zijn. Perfectly imperfect en zo is het maar net.


SCHRIJF JE IN VOOR DE “IN 7 DAGEN MEER ZELFLIEFDE” INSTAGRAM CURSUS

Op 26 november gaat de 7 daagse #MEERZELFLIEFDE Instagram Cursus van start! Tijdens deze 7 dagen ontdek jij hoe je meer zelfliefde kan creëren voor een gelukkiger en gezonder leven. Je leert meer in je eigen vrouwelijke kracht te staan, van jezelf een prioriteit te maken en je voelt je hierna veel meer in balans. Investeren in jezelf voor nog minder dan EUR 1,60 per dag! Lees hier meer over de unieke cursus.

Foto’s afkomstig van Shutterstock

Pin It on Pinterest

Share This