Meer in balans komen. Vaak is dit iets waar veel van ons naar streven of waar we juist behoefte aan hebben. We zijn druk en er MOET zoveel gedaan worden. De behoefte om meer balans in je leven te krijgen is daarom groot. Meer balans tussen werk en privé of juist meer balans in je gedachtes en emoties. Onze gedachtes draaien vaak overuren en daarom is het juist zo fijn als je meer balans kan creëren tussen drukte en rust. Vandaag probeer ik jou met deze tips te helpen om dit balans voor jezelf te creëren.


MEER IN BALANS KOMEN met jezelf

Deze tips voor meer balans zijn super simpel, want dit is vaak juist waar we behoefte aan hebben he? Door balans te creëren in je leven kan je ervoor zorgen dat je meer overzicht hebt, meer kan genieten van momenten en jij je daardoor ook beter voelt. Stuk voor stuk belangrijke elementen om een gezond en gelukkig leven te leven.

1. Probeer goed te plannen.

Ze zeggen het niet voor niets; een goede planning is het halve werk. Door elke dag weer goed en kritisch (realistisch) te kijken naar de planning van de dag zorg je ervoor dat dat je een goed overzicht hebt van je werkzaamheden en doelen. Kijk ook realistisch naar je planning; is dit haalbaar? Een te volle planning zorgt juist voor stress en het demotiveert als je elke keer weer nog een paar to-do-puntjes op je lijstje hebt staan aan het einde van de dag.

2. Zorg goed voor jezelf.

Om meer balans in je lichaam te voelen is het super belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Sta stil bij je eigen emoties en gedachtes en vraag jezelf soms eens; waar heb ik behoefte aan? (Zie tip 3). Drink genoeg, eet gezond en slaap genoeg. Al deze punten zullen ervoor zorgen dat je meer energie hebt en je, je fit voelt.

3. Sta wat vaker stil.

Zet alles even uit. Hoe druk het ook is en hoeveel er ook moet, het is ook noodzakelijk om soms even te stoppen met alles. Maak dit een prioriteit om jezelf op te laden om vervolgens weer met volle energie, motivatie en inspiratie aan de slag te gaan.

TIP: vul deze rust momentjes niet in met eindeloos door je favoriete social media kanalen heen te scrollen (ook dit levert onbewust druk en onrust op), maar plan wat vaker een self-care momentje in om echt even tot rust te komen.

4. Self-care momentjes voor meer rust.

Self-care is zo belangrijk (lees hier waarom). Self-care momentjes inplannen zorgt ervoor dat jij een prioriteit van jezelf maakt; je staat stil bij hoe je, je voelt en waar je behoefte aan hebt. Een self-care momentje hoeft overigens niet een halfuur in beslag te nemen, er zijn genoeg momentjes die maar 5 minuten kosten. Plan deze momenten ook bewust wat vaker voor jezelf in.

5. Maak keuzes.

Vaak zijn we in ons hoofd met 100 dingen tegelijk bezig. Dit kan ervoor zorgen dat je het gevoel hebt dat alles teveel is en je hoofd vol zit. Ga daarom af en toe even zitten om al je wensen en doelen op papier te zetten en maak keuzes. Wat is een prioriteit en waar wil je, je het liefste op focussen? Wat is bijzaak? Op deze manier bepaal je bewust waar jij de meeste energie in wilt steken en bepaal jij beter waar je jouw waardevolle tijd in steekt.

Let op: dit kan zowel zakelijk als privé zijn!


Wat is jouw nummer #1 tip voor meer balans in je leven?

Foto’s afkomstig van Shutterstock

Pin It on Pinterest

Share This