Jullie hebben al eerder kunnen lezen dat ik een groot liefhebber ben van de zoete aardappel. Ik bedenk hier dan ook de meest gekke, originele en lekkere receptjes mee. Dit recept is alles behalve origineel, but so good! Het is ook nog eens een ideaal gerecht om te maken na een lange dag werken want na 20 minuutjes in de keuken kan je al aan tafel. Kook je samen met je kind? Laat hem of haar dan meedenken over de vulling van de zoete aardappels.

De zoete aardappel is ontzettend gezond en zorgt er met zijn langzame koolhydraten voor dat je nog lang energie hebt. De vulling van de zoete aardappel kan je natuurlijk helemaal zelf samenstellen, gebruik vooral je eigen creativiteit. Hier alvast een idee om je op gang te helpen!


Benodigdheden (voor 1 gevulde zoete aardappel):

 • 1 zoete aardappel
 • 1 el kikkererwten
 • 1 el mais
 • 1 el linzen
 • 1 avocado
 • 2 handjes bladspinazie
 • vegetarische roerbak stukjes
 • ketjap

Bereidingswijze: 

 1. Was de zoete aardappel en plaats deze voor 10 minuten op 900 watt in de magnetron. Wanneer je makkelijk je mes in de aardappel kan steken weet je zeker dat deze klaar is.
 2. Bak in een koekenpan de kikkererwten, linzen, mais en roerbak stukjes voor 5 minuten op hoog vuur. Voeg vervolgens een scheutje ketjap en 6 handjes spinazie toe. Laat dit op een laag vuurtje nog 5 minuutjes doorbakken.
 3. Haal na 10 minuten de zoete aardappel uit de magnetron en plaats deze op een bord.
 4. Snij de aardappel open en stop hier als eerst nog van blaadjes bladspinazie in. Vervolgens schep je met een lepel de mix uit de koekenpan in de zoete aardappel.
 5. Snij de avocado is stukjes en verdeel deze over de aardappel.
 6. Besprenkel met nog wat kruiden naar keuze (ik gebruik alleen peper) en eventueel wat Parmezaanse kaas (zoals je ziet had ik nog een restje in mijn koelkast liggen).And that’s it. Zoals ik al zei kan je voor de vulling natuurlijk helemaal zelf bedenken wat jou lekker lijkt.

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Liefs, Merel

Pin It on Pinterest

Share This