Aankomend BBQ seizoen van 2019 kunnen we er niet omheen: groente speelt absoluut de hoofdrol. Barbecuen lijkt populairder dan ooit en dit seizoen kunnen we lekker gaan variëren met verschillende soorten groente op de grill. Dat deze BBQ trend sinds vorig jaar steeds groter wordt komt wellicht doordat men steeds minder vlees eet. Daarnaast zijn er de laatste jaren steeds meer verschillende barbecues bijgekomen, zoals The Bastard, waardoor er veel verschillende grill technieken mogelijk zijn. Hierdoor wordt groente bereiden op de barbecue ook steeds leuker en veelzijdiger. Doe vooral inspiratie op voor komend BBQ seizoen!


DE TREND VAN DIT BBQ SEIZOEN: GROENTE OP DE GRILL

Een tijdje geleden was ik op uitnodiging van Intratuin aanwezig bij de BBQ Masterclass. Absoluut een aanrader wanneer je veel meer wilt leren over de verschillende barbecue technieken en hoe je nou echt lekker en veelzijdige gerechten op de grill kan bereiden. Mocht je dit leuk vinden: via deze link kan je je opgeven voor de masterclass, ook heel leuk om dit samen met vrienden te doen! De masterclasses worden gehouden bij verschillende Intratuin locaties door het hele land. Handig, want je kan meteen de nodige kruidenplantjes en barbecue benodigdheden inslaan. Okay, back to the food! Niet alleen groente staat dit jaar in de hoofdrol, maar er is ook veel aandacht voor kruiden. Het is namelijk de meest verse en makkelijkste manier om de gerechten lekker op smaak te brengen.

TIPS VOOR GROENTE OP DE BBQ

Wil jij lekker aan de slag met groente op de grill? Goed om te horen! Grill bijvoorbeeld twee halve flespompoenen op lage temperatuur en vul deze vervolgens met lekkere ingrediënten zoals feta, pistache nootjes, rode peper of olijven. Wanneer je gebruik maakt van verschillende barbecue technieken kan je groente langzaam grillen en dus goed gaar laten worden. Heb je wel eens spiesjes gemaakt met gegrilde sla? Maak dit af met een verse dressing van kerrie en echt iedereen zal hier van smullen. Ook favoriet! De gegrilde aubergine. Smeer deze van te voren in met een dressing van sojasaus, sesamzaadjes en wat sesamolie. Onwijs lekker! 

TIPS VOOR HET GEBRUIKEN VAN KRUIDEN (OP DE BBQ)

Steeds vaker kiest men voor pure gerechten, ook rechtstreeks van de barbecue. Zo kiezen we dus liever voor verse ingrediënten en geen kant-en-klare producten die vol zitten met ongezonde smaak- en kleurstoffen. Verse kruiden zijn daarom ideaal om jouw barbecue gerechten mee op smaak te brengen. Plaats een schaal gewassen aardbeien op tafel en mix wat basterd suiker met gepureerde verse Griekse basilicum, even dippen en genieten. Maar ook kruiden zoals rozemarijn, tijm of verse oregano leveren zich hier natuurlijk uitermate goed voor. Maak gepofte zoete aardappel van de grill en breng op smaak met zeezout en rozemarijn of rooster halve paprika’s met een vleugje olijfolie, gemalen peper en verse kruiden uit de tuin.

Het BBQ seizoen van 2019: groente in de hoofdrol

GEZONDE BBQ RECEPTEN VOOR DEZE ZOMER

Al zin om de kooltjes op te warmen? Snap ik. Doe hier vooral lekker veel inspiratie op voor vegetarische barbecue recepten met groente in de hoofdrol. Recepten van eigen bodem of van onze favoriete food bloggers.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Intratuin

Pin It on Pinterest

Share This