Weer eens wat anders dan havermoutkoekjes!  Laatst maakte ik deze courgette koekjes als voorgerechtje tijdens een etentje bij mij thuis en ze waren binnen no-time verdwenen. Dat is altijd een goed teken toch? Ze gaan trouwens heerlijk samen met deze home made gezonde Tzatziki dip. Hope you will enjoy it as much as I did! Lees snel het uitgebreide recept aan maak deze gezonde courgette koekjes zelf.




Ingrediënten:

  • 1 grote courgette of 2 kleine courgettes
  • 1 teentje knoflook (of 2 als je groot liefhebber bent!)
  • 3 bosuitjes
  • 80 gram paneermeel (ik gebruik de volkoren variant)
  • 4 biologische eieren (met 3-sterren keurmerk)
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • 1 tl dille
  • snufje zout en peper
  • olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Rasp de courgettes en laat dit in een vergiet ongeveer 30 minuten uitlekken.
  2. De courgetterasp verpak je vervolgens in een theedoek. Door de zijkanten van de theedoek naar elkaar toe te vouwen kan je een bolletje vormen om de rasp heen. Knijp nu zoveel mogelijk vocht uit de courgette, dit is heel belangrijk. 
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  4. Mix de ‘droge’ rasp vervolgens met de geraspte parmezaanse kaas, dille, snufje peper en zout, eieren en paneermeel.
  5. Pers de knoflook fijn en voeg dit toe aan het mengsel gevolgd door de (in kleine stukjes gesneden) bosuitjes.
  6. Mix dit goed door elkaar en voeg naar smaak nog wat zout en gemalen peper toe.
  7. De gezondste manier om de koekjes te bakken is door gebruik te maken met de oven. Heb je geen oven? Bak ze dan in wat olijfolie in een koekenpan (bekijk mijn favoriet!) op het fornuis.
  8. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en maak (met natte handen gaat dit het makkelijkste) balletjes van het courgette mengsel. Druk deze plat tot een koekje op de bakplaat. Maak de koekjes ongeveer 1 a 1,5 cm dik.
  9. Plaats de bakplaat nu voor 15 minuten in de oven. Draai de koekjes om en plaats de bakplaat voor 5 minuten terug in de oven.
  10. Maak in de tussentijd de gezonde tzatziki dip. 
  11. Hebben de courgette koekjes een mooi goudbruin laagje gekreken? Dan zijn ze klaar.

Kalí órexi! 
(Smakelijk eten in het Grieks)

Je kan dit recept ook vinden op Emiels Kitchen.
Neem vooral ook even een kijkje op deze inspirerende website!

TIP:

Maak ‘courgetti’ met deze spiraalsnijder, super leuk!!


Zin in een ander recept met courgette?
Probeer dan deze courgette lasagne met een spinazie-ricotta mix en pompoenpuree.

Pin It on Pinterest

Share This