Ah, bananenbrood. We zijn er allemaal gek op. Een plakje bananenbrood kan dienen als snack voor op het werk, voor bij de thee of gewoon voor tussendoor. Een eiwitrijk bananenbrood is ook ideaal als gezonde snack voor tijdens of na het sporten. Probeer dit plantaardige bananenbrood nu snel en proef zelf hoe lekker deze plakjes als tussendoortje zijn. Wees creatief en voeg je favoriete ingrediënten toe. Wat dacht je van wat extra kaneel, rozijnen of verschillende stukjes ongebrande noten?

MAKKELIJK EIWITRIJK BANANENBROOD RECEPT

Voor een het maken van een gezonde snack staan we over het algemeen liever niet uren in de keuken, toch? Dan is dit recept perfect voor jou. De oven doet namelijk meer dan de helft van het werk zodat jij vanaf de bank kan genieten van de heerlijke geur die uit de keuken komt. Wist je dat je voor een eiwitrijk bananenbrood gebruik kan maken van zowel vanille als chocolade eiwitpoeder? Leuk om mee af te wisselen. Laten we snel aan de slag gaan.

 INGREDIËNTEN:

  • 3 rijpe bananen
  • 2 scheppen plantaardige eiwitpoeder (1 vanille / 1 chocolade)
  • 2 el gebroken lijnzaad
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 100 gram ongebrande noten
  • snufje zout
  • 100 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 100 gram havermout (verpulver tot havermeel)
  • kokosolie

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verpulver de havermout fijn tot havermeel. Deze staafmixer set van Princess is trouwens super handig en niet duur!
  3. Voeg 4 el water toen aan 2 el lijnzaad (gladgestreken)en laat dit voor 5 minuten staan.
  4. Prak vervolgens 2 1/2 banaan fijn en mix dit met het havermeel, de lijnzaad(dit is een dikkere substantie geworden), amandelmelk, kaneel, snufje zout, bakpoeder en eiwitpoeder. Mix dit met de hand door een vork te gebruiken.
  5. Hak de noten in stukjes en schep dit door de mix van droge ingrediënten heen.
  6. Vet een cakeblik in met kokosolie en giet het beslag hierin.
  7. Verdeel nog wat plakjes banaan over de bovenkant.
  8. Plaats het bananenbrood voor 50 minuten in de oven.
  9. TIP:om te checken of het bananenbrood na 40 minuten gaar is kan je met een satéprikker in het brood prikken. Blijft er veel beslag plakken aan de satéprikker? Laat het bananenbrood dan nog iets langer in de oven staan.
  10. Laat vervolgens goed afkoelen voor je het uit het bakblik haalt.
    TIP:vries een aantal plakjes in zodat je altijd een gezonde snack to go

* Is het beslag tijdens het mixen van alle ingrediënten nog heel erg droog? Voeg dan een klein beetje extra amandelmelk toe. Het beslag hoort wel een beetje aan de dikke kant te zijn.

Maak jij wel eens eiwitrijke snacks?

[title style=”center” text=”BEKIJK ALLE GEZONDE RECEPTEN”]

Pin It on Pinterest

Share This