Speciaal voor de feestdagen staat er vandaag een feestelijk en gezond dessert op het menu! Deze heerlijke gevulde appels zijn helemaal kerstproof en kunnen prima toegevoegd worden aan jouw kerstmenu. Natuurlijk kan je deze hemelse appeltjes ook een andere tijd van het jaar maken, als lekkere snack bijvoorbeeld. Het maken hiervan kost je namelijk ook niet veel tijd! Win win situatie toch?


GEVULDE APPELS ALS DESSERT

Vaak gaan toetjes gepaard met heel veel suiker, natuurlijk hartstikke lekker, maar deze overload aan suiker is echt niet altijd goed voor je. Daarom zijn deze warme gevulde appels een geweldige oplossing, heel lekker, maar ook een stuk gezonder. Met de vulling kan je natuurlijk eindeloos variërenen, maar voor dit recept koos ik voor eenvoudige ingrediënten die iedereen makkelijk kan verzamelen.

Benodigdheden: (voor 4 gevulde appels / 4 personen)

 • 4 grote appels
 • 6 grote dadels
 • 150 gram ongezouten noten
 • 50 gram rozijnen
 • 50 gram gedroogde cranberries
 • 2 tl kaneel
 • 2 tl kokosolie
 • Klein scheutje water (1 a 2 el)
 • Een appelboor is voor dit recept trouwens ook wel handig.

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Spoel de appels schoon en verwijder het klokhuis met een appelboor. Lepel de appels nu nog een klein beetje uit zodat er meer ruimte is om de appels te vullen.
 3. Mix met de keukenmachine de noten samen met de dadels fijn tot grove kleine stukjes. Door de dadel wordt het mengsel vanzelf kleverig.
 4. Schep hier nu de rozijnen en cranberries doorheen, gevolgd door de 2 tl kaneel en de 2 tl kokosolie. Mix nog een keer goed. Mocht het mengsel nog niet plakkerig zijn dan kan je er voorzichtig een klein beetje water aan toevoegen.
 5. Plaats de gevulde appels nu in een ovenschaal en vul de binnenkant met het noten mengsel. Het is niet erg als er een beetje van het mengsel boven de appel uitkomt, lekker juist!
 6. Plaats de ovenschaal nu ongeveer 30 minuten in de oven. Als de bovenkant van de vulling een beetje zwart is geworden haal je dit er uiteindelijk nog eventjes voorzichtig vanaf.
 7. Als de gevulde appels lekker zacht zijn kan je ze uit de oven halen en feestelijk opdienen. Bolletje kaneel ijs erbij? YUM!
 8. ENJOY!!

Benieuwd wat ik zou aanraden als bijpassende healthy snack? 
De video voor de feestelijke bliss balls vind je hier!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This