VOOR GROOT & KLEIN: Green pancakes for breakfast anyone?! Het klinkt misschien een beetje gek, maar deze groene pannenkoekjes zijn echt hartstikke lekker en gezond. De groene kleur hebben ze te danken aan de spinazie, die je tevens helemaal niet proeft. Spinazie is erg gezond en zit bordenvol voedingsvezelfs, mineralen en vitaminen. Deze supergroente zorgt namelijk voor sterkere botten, een gezonde hartfunctie en de opbouw van spieren. Kan geen kwaad om daar wat extra van binnen te krijgen lijkt mij toch?

Een ideaal recept voor onze kleine vriendjes. Aangezien kinderen vaak niet dol zijn op groente is het slim om als ouder bepaalde groentes te verstoppen in eten wat kinderen juist wel lekker vinden. Zonder dat ze er erg in hebben krijgen ze toch net wat extra gezonde voedingsstoffen binnen.


Benodigdheden (voor ongeveer 10 kleine pannenkoekjes):

Bereidingswijze:

  1. Meng alle ingrediënten bij elkaar en mix dit goed tot 1 glad geheel in de blender.
  2. Vervolgens verhit je wat kokosolie in een koekenpan op een medium laag vuurtje. Zorg ervoor dat de pan niet te heet is wanneer je de pannenkoekjes gaat bakken, het is de bedoeling dat de pannenkoekjes langzaam garen.
  3. Schenk een kleine hoeveelheid van het beslag in de pan, je kan ze natuurlijk zo groot maken als je zelf lekker vindt maar het omkeren van de pannenkoekjes gaat een stuk makkelijker als ze niet te groot zijn. Door de pan voorzichtig rond te draaien verdeel je het mengsel waardoor de pannenkoekjes niet te dik worden.
  4. Laat dit nu rustig bakken tot de bovenkant van het beslag helemaal is opgedroogd, draai de pannenkoek nu om en laat deze kant ook nog even rustig bakken.
  5. Herhaal dit tot al het beslag op is.

Je kan de pannenkoeken natuurlijk nog versieren met wat vers fruit of lekkere noten. Ik weet in ieder geval zeker dat zowel groot als klein hier echt van kunnen smullen! Geniet ervan.

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Liefs, Merel

Pin It on Pinterest

Share This