Kook jij wel eens met jackfruit? Deze vrucht leent zich perfect als vleesvervanger, want met de juiste marinade creëer je heerlijke smaken. De structuur heeft iets weg van draadjesvlees, maar is op veel verschillende manieren te gebruiken. Zo ook voor deze jackfruit burgers met ananas en zeewier salade. Hoe jij de jackfruit burgers het liefste wil vullen is natuurlijk helemaal aan jou. Ga los zou ik zeggen 😉 Lees snel verder hoe jij deze vegetarische burgers nu ook thuis kan maken. Binnen 15 minuten, just saying.


VEGETARISCHE JACKFRUIT BURGERS

Op de website vind je inmiddels al verschillende jackfruit recepten. Neem ook vooral een kijkje naar deze Mexicaanse jackfruit burrito bowl, taco’s met gemarineerde jackfruit of een vegetarische rendang curry. Allemaal even smaakvol!Jackfruit komt trouwens oorspronkelijk uit India waar deze aan onwijs lange bomen groeit. De boom valt op door de enorme vruchten die uit de stam groeien. Grappig weetje, de vrucht stinkt meestal enorm wanneer deze rijp is. Dieren weten op die manier dat de vrucht gegeten kan worden. Om dezelfde reden mag je de vruchten niet in zijn geheel meenemen in je koffer tijdens een vlucht. In de supermarkt of toko wordt jackfruit overigens in blikken verkocht en dan is deze vrijwel geurloos!

INGREDIËNTEN: (VOOR 4 JACKFRUIT BURGERS)

  • 1 blik uitgelekte jackfruit 
  • 4 spelt of volkoren bolletjes
  • 2 plakken ananas
  • 2 handjes veldsla
  • paar plakjes komkommer
  • 2 tl Mexicaanse kruiden
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • gemalen peper
  • Optioneel: beetje sambal
  • Optioneel: zeewier salade

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Spoel je jackfruit af in een vergiet en laat goed uitlekken. Druk de stukjes jackfruit vervolgens tussen je vingers samen fijn om zo een ‘pulled chicken‘ achtig effect te krijgen.
  2. Bak de jackfruit vervolgens op middelhoog vuur en voeg de Mexicaanse kruiden, de paprikapoeder en goede snuf gemalen peper toe. Schep goed door elkaar.
  3. Voeg hier nu een scheut water aan toe (zodat er een klein laagje water ontstaat) en laat de jackfruit rustig sudderen.
  4. Snijd de ananas plakken door de midden en verdeel dit samen met de plakjes komkommer, veldsla en eventueel wat sambal over de bolletjes.
  5. Schep na 10 minuten bakken de jackfruit hier bovenop en maak eventueel af met wat zeewier salade.
  6. ENJOY! 

Bekijk ook het recept voor deze lekkere bietenburgers

Merel Teunis

Merel Teunis

Merel (29 jaar) is founder van de website Healthy Wanderlust en theemerk Simplici-Tea. Als hoofdredacteur en online content creator schrijft en deelt zij dagelijks haar kennis op het gebied van zelfliefde, self-care en een gezonde en gelukkige levensstijl.
Merel Teunis

ONTVANG DE GRATIS ZELFLIEFDE PLANNER

Schrijf je in en ontvang de unieke gratis zelfliefde planner. Een waardevolle tool vol inspiratie voor een liefdevolle levensstijl, een dagelijkse checklist + een extra negatieve self-talk oefening. Geef vanaf nu prioriteit aan je geluk en gezondheid!

Ontvang de planner

Nee, bedankt!

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This