Op zoek naar een kerstdessert waarbij niet zoveel fout kan gaan, je niet lang in de koeken hoeft te staan, maar dat wel ontzettend lekker is? You came to the right place babe! In slechts 20 minuten staat dit kerstdessert op tafel. Gebakken peertjes met gekarameliseerde noten op een bedje van speculaas kwark. De smaken gaan ontzettend goed samen, lekker zoet, maar niet te zoet. Perfect, toch? ;-) Dit nagerecht voor kerst kan je ook prima van te voren klaarmaken. Bak de peertjes alvast half, neem de noten in een bakje mee en dien ter plekke op. Lees je snel mee?


KERST NAGERECHT: GEBAKKEN PEER OP EEN BEDJE VAN SPECULAAS KWARK

Tijdens de feestdagen en al helemaal tijdens het kerstdiner, toveren we graag allemaal heerlijke gerechten aan tafel. Super leuk natuurlijk, maar de stress in de keuken is vaak minder gezellig. Herkenbaar? Dit jaar ga ik voor makkelijk. Makkelijk, maar niet minder. Klinkt goed, toch? Dit nagerecht past dan ook helemaal in mijn straatje dit jaar. Redelijk gezond, stress-vrij en hartstikke lekker.

Bereid jij net als ik een gerecht thuis om dit vervolgens bij de familie pas op te dienen? Daar leent dit kerstdessert zich ook perfect voor. Bak de peertjes voor de helft, maak de gekarameliseerde noten van te voren klaar en neem de rest van de ingrediënten mee. Eenmaal op locatie bak je de peertjes af (warm is lekkerder) en binnen 15 minuten kan jij het nagerecht serveren.

Toch nog op zoek naar een ander lekker dessert? Neem dan hier even een kijkje!

Kerstdressert: gebakken peer met gekarameliseerde noten

Ingrediënten: (voor 4 personen)

 • 4 zachte peertjes
 • 100 gram gemengde noten (ongezouten)
 • 2 el agavesiroop
 • 4 el speculaas kwark 
 • flinke snuf kaneel
 • snufje nootmuskaat

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Was de peertjes, snijd ze doormidden en hol ze voorzichtig uit met een theelepel of mes.
 3. Leg deze in een ovenschaal en plaats voor ongeveer 15 minuten in de oven.
  Tip: zijn de peertjes nog hard? Laat de ovenschaal dan nog iets langer in de oven staan.
 4. Beleg een bakplaat met bakpapier.
 5. Meng de noten met de agavesiroop en schep op het bakpapier. Zorg dat de noten niet op elkaar liggen en plaats vervolgens voor 5 minuten in de oven.
 6. Haal zowel de gebakken peer als de gekarameliseerde noten uit de oven.
 7. Laat de noten even afkoelen (zo wordt de siroop ook harder) en hak vervolgens in stukjes.
 8. Verdeel de speculaas kwark sierlijk over de bordjes en plaats hier de gebakken peertjes bovenop. Schep eventueel nog wat extra kwark bovenop de peertjes en maak af met de gekarameliseerde noten en een snufje kaneel en nootmuskaat.
 9. Geniet ervan! 

Bekijk ook: dit recept voor vegan chocolade mousse, super makkelijk!

Pin It on Pinterest

Share This