My oh my, wat zul jij gaan genieten van deze vegan chocolademousse. Beloofd. Dus hup, de keuken in jij! In dit recept voor een gezond dessert laat ik je zien hoe jij eenvoudig met slechts 5 ingrediënten chocolademousse maakt, die ook nog eens een stuk gezonder is dan de kant-en-klare variant die we in de supermarkt vinden. Win-win situatie lijkt mij, toch? Voor het maken van deze gezonde chocolademousse heb je aquafabe nodig en mocht je nu meteen denken Aquafabe-what? no worries, ik leg je alles uit. Lees snel verder.


VEGAN CHOCOLADEMOUSSE VAN AQUAFABE

Ik heb deze chocolademousse van aquafabe al meerdere malen gemaakt en alle gasten die wij over de vloer hebben gehad genoten allemaal van dit gezonde dessert. In dit artikel dat ik in 2017 schreef leg ik je uit wat aquafabe precies is en hoe je het maakt. Ik verklap je alvast een ding: het is super simpel. Serveer de vegan chocolademousse met lekker vers fruit zoals aardbeien of gebakken peertjes en ook voor de feestdagen is dit een perfect gezond dessert. Klik op de afbeelding om het recept via Pinterest op te slaan voor een later moment.

Vegan chocolademousse maak je zo | Slechts 4 ingrediënten

Mocht je opzoek zijn naar andere lekkere en gezonde desserts dan zou ik zeker hier een kijkje nemen. Op Healthy Wanderlust kan je inmiddels ontzettend veel lekkere nagerechten vinden. Laten we nu snel aan de slag gaan met het maken van deze vegan chocolademousse.

INGREDIËNTEN: (2 PERSONEN)

 • Een blik van 400 gram kikkererwten (op vocht)
 • 2 tl rauwe cacao poeder
 • 2 tl agave siroop
 • Optioneel: pure chocolade nibs of rasp ter decoratie

BEREIDINGSWIJZE:

 1. Giet de kikkererwten af en bewaar het vocht.
 2. Klop het vocht van de kikkererwten voor gedurende 5 minuten op met een mixer op volle snelheid.
  Tip: a little bit of patience will get you a long way. 
 3. Schep de cacaopoeder en de agave siroop door de opgeklopte aquafabe heen, de mousse zal een beetje inzakken en dit is normaal.
 4. Schep de mousse nu in 2 schaaltjes en plaats voor minimaal 2 uur in de koelkast. Hierdoor wordt de mousse nog steviger.
   Tip: serveer de chocolademousse met eetbare bloemen, zo mooi!

Uiteraard kan je de kikkererwten weer voor een ander lekker gerecht gebruiken.
Maak er bijvoorbeeld zelfgemaakte hummus van of deze gekruide kikkererwten schotel met parelcouscous.


Wat is jouw favoriete gezonde dessert?

Pin It on Pinterest

Share This