Doordeweeks wil ik vaak het liefste niet te veel hoeven nadenken in de keuken. Na een lange werkdag wil ik niets liever dan snel aan tafel met een lekkere maaltijd voor mijn neus. Herkenbaar? Dan zal jij dit recept vast erg leuk vinden! Kokos curry soep met noedels en gebakken tofu. Dit gerecht is makkelijk om te maken, onwijs smaakvol en gevuld met verse groente. Ik zorg er altijd voor dat ik kokosmelk, verse groente en kruidenpasta’s in huis heb. Zo is het altijd mogelijk om een lekkere curry te maken. Lees hieronder het recept. 


VEGETARISCHE KOKOS CURRY SOEP

Deze kokos curry soep is op smaak gebracht met een korma kruidenpasta. Korma is een heerlijke lichte curry mix dat onder andere de ingrediënten koriander, tomaat, kokos, kurkuma en komijn bevat. Zo lekker! De curry soep is daarnaast gevuld met heerlijke verse ingrediënten zoals baby paksoi, wortel en limoen voor een frisse smaak.

Ben jij ook zo’n curry fan? Probeer dan eens wat anders door deze curry soep met volkoren noedels thuis te maken. Door gebakken tofu toe te voegen zorg je ook voor een voedzame eiwitbron. Serveer met volkoren chapatti’s om lekker in de soep te kunnen dippen of maak een eigengemaakte mango chutney. So good! 

Kokos curry soep met noedels en gebakken tofu

INGREDIËNTEN: (VOOR 2 PERSONEN)

  • Patak’s Korma Paste Pot
  • 100 gram volkoren noedels
  • 200 ml kokosmelk
  • 150 ml water
  • 200 gram tofu
  • 2 middelgrote wortels
  • 3 stuks baby paksoi (Gebruik je gewone paksoi? Aan 3 stengels heb je voldoende)
  • 3 bosuitjes
  • 1 verse limoen
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 cm verse gember
  • Verse koriander
  • Een snuf gemalen peper
  • Optioneel: een paar Patak’s chapatti’s

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Laat de tofu indien nodig goed uitlekken en snij in blokjes.
  2. Verhit een koekenpan met een klein beetje olijfolie en bak de tofu blokjes in 10 minuten goudbruin. Draai de blokjes regelmatig om.
  3. Rasp 1 cm gember (of gebruik ½ tl gemberpoeder).
  4. Snij de wortel in dunne stukjes en snij de baby paksoi door de midden of in plakjes. Snij de bosui in kleine ringetjes.
  5. Giet een beetje olijfolie (1 el) in een pan en voeg hier de kurkumapoeder, geraspte gember en gemalen peper aan toe. Bak dit zachtjes voor 2 minuten.
  6. Voeg vervolgens de Patak’s korma paste pot toe. Bak dit voor 1 minuut zachtjes mee, zodat de smaken goed los kunnen komen.
  7. Voeg vervolgens de kokosmelk en het water toe. Roer goed door zodat de kruidenpasta kan oplossen.
  8. Voeg de groente (houdt een beetje bosui apart als garnering) toe aan de kokos curry soep en laat dit voor 5 minuten zachtjes pruttelen.
  9. Voeg vervolgens voor de laatste 5 minuten de volkoren noedels toe.
  10. Schep de kokos curry soep over in twee kommen en voeg de gebakken tofu toe.
  11. Serveer met verse koriander, een partje limoen, een paar chapatti’s en eventueel nog wat bosui.
  12. Make sure to enjoy it! 

Bekijk ook dit recept: soep van geroosterde pompoen

Dit recept is in samenwerking met Patak’stot stand gekomen.
Volg hun op Facebook!

Pin It on Pinterest

Share This