Ik zeg nooit “nee” tegen een van mijn favoriete makkelijke pindakaas koekjes. Sterker nog, soms snoep ik er stiekem eentje bij het ontbijt. Why not? Deze makkelijke pindakaas koekjes bevatten namelijk geen boter of geraffineerde suikers. Wat de koekjes dan toch zo zoet en smeuïg maakt? Dadels zijn hiervoor het geheimen ingrediënt. Overigens een van mijn favoriete gezonde bak ingrediënten om standaard in huis te hebben. Lekker om van te snacken, mee te bakken of te verwerken in een smoothie. Lees snel verder voor het uitgebreide pindakaas koekjes recept.


PINDAKAAS KOEKJES ALS SNACK

Deze koekjes zijn gemaakt van heerlijke ingrediënten. Het fijne aan dit recept is dat je niet veel ingrediënten nodig hebt om deze pindakaas koekjes zelf thuis te maken. Het is daarnaast ook heel eenvoudig om ze te maken. Het wordt steeds beter he? Mix alle ingrediënten simpelweg met elkaar in een keukenmachine en vorm vervolgens kleine balletjes van het beslag die je aandrukt tot koekjes. In the oven they go! Iedereen kan dit koekjes recept thuis maken. Beloofd!

Makkelijke pindakaas koekjes recept | Healthy Wanderlust

 

Op de website van Healthy Wanderlust vind je overigens allerlei soorten pindakaas recepten. Wij zijn nou eenmaal mega pindakaas liefhebbers! Zo is dit recept voor de smoothie bowl met pindakaas heel erg populair en de zelfgemaakte granola met pindakaas kunnen wij ook erg aanraden. Neem dus ook zeker een kijkje naar de andere recepten. Zullen we aan de slag gaan?



INGREDIËNTEN: (VOOR 18 PINDAKAAS KOEKJES)

  • 100 gram pindakaas
  • 1 el gebroken lijnzaad (3 el water)
  • 1 1/2 scheppen vanille of chocolade eiwitpoeder
  • 100 gram dadels (zonder pit)
  • 80 gram uitgelekte + afgespoelde kikkererwten
  • 1 tl hennepzaad (optioneel)
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 50 ml scheutje water
  • Optioneel: 25 gram pure chocolade
  • 50 gram havermout

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Voeg 3 el water bij 1 el gebroken lijnzaad en laat dit voor 10 minuten zo staan.
  3. Laat de dadels voor 10 minuten in heet water weken. Zo worden ze extra zacht en makkelijker te mixen.
  4. Giet de dadels goed af en voeg deze vervolgens samen met de pindakaas, kikkererwten, lijnzaad (mengsel), kaneel, eiwitpoeder, hennepzaad en bakpoeder toe aan een keukenmachine.
  5. Mix tot er geen grote stukken dadels meer te zien zijn en alle ingrediënten goed zijn gemengd.
  6. Schep de inhoud over in een kom en schep handmatig 50 gram havermout door het koekjes beslag heen.
  7. Verdeel een stuk bakpapier over een bakplaat.
  8. Rol met je handen 12 even grote bolletjes van het koekjes beslag.
  9. Plaats deze op de bakplaat en druk met een vork naar beneden.
    TIP: dit gaat een stuk makkelijker wanneer je de vork steeds even nat maakt in een kommetje heet water. Op deze manier blijven de koekjes niet plakken.
  10. Bak de pindakaas koekjes vervolgens voor 10 minuten. Laat vervolgens even afkoelen. (De koekjes blijven relatief zacht)
  11. Optioneel: smelt de pure chocolade (au bain-marie) en verdeel subtiel over de pindakaas koekjes.
    PS. Je kan de koekjes ongeveer 3 dagen in een afgesloten bakje bewaren.
  12. ENJOY!

Wat is jouw favoriete makkelijke koekjes recept?

Bekijk ook: alle SNACK recepten.

Pin It on Pinterest

Share This