Het is weer tijd om een nieuw pasta recept met jullie te delen! Veel mensen kiezen voor een pasta gerecht als ze voor makkelijk en snel willen gaan. Helemaal gelijk! Met dit recept maak je een smaakvolle pasta met een saus van spinazie en ricotta die trouwens ook heel lekker samengaat met geroosterde trostomaatjes uit de oven. Laten we snel aan de slag gaan.


Ricotta is een Italiaanse kaas met een licht zoete smaak.

Ricotta bevat een de ene kant veel goede eiwitten, maar bevat ook verzadigde vetten. Ben je dus bezig met afvallen dan zou ik dit gerecht even overslaan of vervangen voor een ander ingrediënt. Met mate kan je deze heerlijke kaas natuurlijk rustig gebruiken! Daarnaast beschikt het over de mineralen fosfor en calcium en vitamine A en B12. Allemaal voedingsstoffen waar ons lichaam blij van wordt dus. Maak jij deze pasta met een saus van spinazie en ricotta binnenkort zelf?

Benodigdheden:

Tip: Voeg wat zongedroogde tomaatjes of wat geroosterde trostomaatjes uit de oven toe!

Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta in een pan water met een snufje zout.
  2. Snij de rode ui in kleine stukjes en fruit deze op een medium hoog vuurtje in een koekenpan.
  3. Bak de spinazie voor 1 minuutje op een hoog vuurtje, voeg dit vervolgens toe aan de kom van de keukenmachine. Voeg nu ook de rest van de ingrediënten toe en mix dit even goed. De saus van je pasta is nu eigenlijk al klaar! Proef zelf nog even of je hier nog wat zout of peper aan toe wil voegen.
  4. Giet na het koken de pasta af en voeg de saus hier al roerend aan toe. Doordat de pasta nog warm is wordt de saus ook lekker smeuïg.
  5. Voeg hier nu ook de gebakken rode ui aan toe.
  6. Je kan hier natuurlijk zelf nog wat aan toevoegen, zoals garnalen, tonijn of gewoon lekker vegetarisch.

EET SMAKELIJK! Deze saus is trouwens ook heel lekker als dipsaus, kijk snel hier.

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This