Ben jij opzoek naar een leuk recept voor pasen? Deze carrot cake pannenkoekjes zijn perfect om te serveren tijdens het paasontbijt of misschien wel tijdens de paasbrunch. Deze gezonde pannenkoeken zijn eenvoudig om te maken, lekker en ook nog eens voedzaam. Zondag 21 april 2019 is het Pasen en kan jij hopelijk genieten van een vrije dag, gezelligheid en extra lekker (en gezond)eten. Wij zijn wel benieuwd: ga jij iets leuks doen tijdens de paasdagen dit jaar? Lees snel verder voor het recept. 


RECEPT VOOR PASEN: PANCAKES!

Wist je dat je op onze website al ontzettend veel gezonde pannenkoeken recepten kan vinden? Je kan er zelfs voor kiezen om verschillende kleuren pannenkoeken te serveren tijdens de gezellige paasdagen. Zo zijn deze roze pannenkoeken gemaakt van bieten en maakte wij gebruik van spinazie om deze groene variant te bereiden.

Deze carrot cake pannenkoekjes zijn gemaakt van vers geraspte wortel, havermout en rozijnen. Dit zorgt voor een natuurlijke zoete smaak. Voeg wat kwark toe voor extra eiwitten en een romige structuur van de pannenkoeken. Als een van de Foodies Friends kan je dit recept voor Pasen deze maand ook terug vinden in de speciale Pasen editie van Foodies Magazine. Wat mij betreft is dit tijdschrift elke maand een aanrader!

Recept voor pasen: gezonde Carrot Cake pannenkoekjes | Paasontbijt

INGREDIËNTEN: (VOOR 8 CARROT CAKE PANNENKOEKJES)

  • 160 gram havermoutmeel (verpulver havermout fijn)
  • 2 vrije uitloop eieren
  • 2 el kwark
  • 1 rijpe banaan
  • handje rozijnen
  • 100 gram geraspte wortel
  • 1 tl kaneel
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • snufje nootmuskaat
  • snufje zout
  • handje walnoten
  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 100 ml water
  • Optioneel: 1 tl vanille extract
  • kokosolie

Voor de topping:

  • 5 el kwark of plantaardige yoghurt
  • 1 tl vanille extract of 1 el honing
  • rasp van 1/2 sinaasappel
  • rasp van 1/2 citroen

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Schil de wortel en rasp deze. Prak de banaan fijn.
  2. Mix alle ingrediënten (behalve de walnoten en kokosolie) met elkaar. Dit kan met de hand.
  3. Hak de walnoten in kleine stukjes.
  4. Verhit een beetje kokosolie in een anti-aanbak koekenpan.
  5. Schep 1/8 deel van het beslag in de pan. Grote pan? Bak drie pannenkoekjes tegelijkertijd.
  6. Laat voor 4 tot 5 minuten bakken (tot de bovenkant zo goed als droog is) en keer vervolgens voorzichtig om. Laat nog 2 tot 3 minuten bakken.
  7. Herhaal tot al het beslag op is.
  8. Maak in de tussentijd de gezonde topping klaar door de ingrediënten met elkaar te mengen.
  9. Serveer de carrot cake pannenkoekjes met wat stukjes walnoten en de frisse topping.
  10. FIJNE PAASDAGEN!

Wat is jouw favoriete recept voor pasen?

Lees ook: 3 tips voor een gezonde paasbrunch

Merel Teunis

Merel Teunis

Merel (29 jaar) is founder van de website Healthy Wanderlust en theemerk Simplici-Tea. Als hoofdredacteur en online content creator schrijft en deelt zij dagelijks haar kennis op het gebied van zelfliefde, self-care en een gezonde en gelukkige levensstijl.
Merel Teunis

Pin It on Pinterest

Share This