Het heerlijke weer is volop aanwezig in Nederland en daarom leek het mij wel een geschikt moment om het recept van zelfgemaakt vanille ijs met jullie te delen. Een eiwitrijk gezonder ijsje om mee af te koelen. Klinkt goed toch? Het maken van dit eiwitrijke ijs is makkelijk en kost niet veel tijd. Kan jij daarna weer snel in de tuin neer ploffen. Zal ik je laten zien hoe je zelf ijs kan maken? Lees snel het uitgebreide recept. 


EIWITRIJK IJS MAAK JE ZELF

Zelfgemaakt ijs maak je zo. Door de vanille eiwitpoeder van Orangefit toe te voegen zorg je ervoor dat het zelfgemaakte ijs een heerlijke romige smaak krijgt. Hierdoor hoef je dus geen ongezonde toegevoegde suikers toe te voegen om het ijs zo op smaak te brengen. Mix de ingrediënten hieronder eenvoudig met elkaar en plaats in de vriezer. Een paar uur later kan jij genieten van een verfrissend bolletje zelfgemaakt eiwitrijk ijs. Heerlijk!

INGREDIËNTEN:

  • 2 scheppen vanille plantaardige eiwitpoeder
  • 2 bevroren bananen
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 tl agave siroop (optioneel)

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Mix bovenstaande ingrediënten in een keukenmachine / blender op hoge snelheid voor ongeveer 2 minuten.
  2. Zorg ervoor dat de ingrediënten goed met elkaar gemixt zijn.
  3. Giet het mengsel over in een Tupperware bak en plaats vervolgens voor minimaal 3 uur in de vriezer.
  4. TIP: haal het ijs uit de vriezen en schep pas na 5 minuten een bolletje ijs uit de bak. Op deze manier is het ijs wat zachter geworden en gaat dit veel makkelijker.
  5. Maak eventueel af met wat kokosrasp.
  6. SO GOOD! 

Maak jij zelf wel eens eiwitrijk ijs?

Merel Teunis

Merel Teunis

Merel (29 jaar) is founder van de website Healthy Wanderlust en theemerk Simplici-Tea. Als hoofdredacteur en online content creator schrijft en deelt zij dagelijks haar kennis op het gebied van zelfliefde, self-care en een gezonde en gelukkige levensstijl.
Merel Teunis

Pin It on Pinterest

Share This