Deze gezonde salade met blauwe bessen en pecannoten is geschikt voor elk moment op de dag. Als lichte salade, snack voor tussendoor of als vullende avondmaaltijd. Je kan deze salade zo vullend en zo licht maken als je zelf wil. Voeg bijvoorbeeld geroosterde pompoen toe of gekookte quinoa of kies voor plakjes groene appel voor een lichte versie. Benieuwd hoe je deze salade met blauwe bessen zelf kan maken? Lees snel mee. 


GEZONDE SALADE MET BLAUWE BESSEN

Wat ons betreft kan een salade altijd. Winter, zomer, herfst of de lente. Door seizoensgebonden producten te gebruiken maak je een salade die bij elke tijd van het jaar past. Door te variëren met lekkere en voedzame ingrediënten raak je nooit uitgekeken op deze maaltijd. Wil je graag nog meer inspiratie opdoen voor salade recepten? Neem dan hier een kijkje. 

Salade met blauwe bessen en pacannoten | Gezonde salade

INGREDIËNTEN: (VOOR 2 PERSONEN)

  • 2 handjes bladspinazie
  • 1/2 avocado
  • 2 handjes verse blauwe bessen
  • 1 handje pecannoten of gemixte noten
  • 1 el zonnebloempitten
  • 150 gram pompoen
  • 1/2 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • scheutje sesamolie
  • peper / zout

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Deze stap kan je eventueel overslaan wanneer je de salade zonder pompoen maakt: verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de pompoen in kleine stukjes en voeg samen met een scheutje olijfolie, rozemarijn, gemalen peper en een snufje zout toe aan een ovenschaal. Plaats voor ongeveer 25 minuten in de oven.
  2. Snij de avocado in stukjes en voeg dit samen met de bladspinazie, blauwe bessen, pecannoten, zonnebloempitten toe aan een schaal.
  3. Mix 1 á 2 el sesamolie met gemalen peper, een snufje zout en het sap van 1/4 citroen. Giet dit over de salade heen. Schep goed door.
  4. Voeg vervolgens de geroosterde pompoen toe.
  5. Serveer met een extra partje citroen.
  6. ENJOY!

Wat is jouw favoriete salade? 

Bekijk ook deze salade met zoete aardappel en boerenkool

Pin It on Pinterest

Share This