Geen zin om lang in de keuken te staan? Dan word jij waarschijnlijk blij van dit snelle noedels recept. Een makkelijke maaltijd! Dit gerecht maak je namelijk klaar in 15 tot 20 minuten. Gezond, lekker en vegetarisch. Past dit precies in jouw straatje? Lees dan snel dit snelle noedels recept door en probeer het zelf.


VEGETARISCH NOEDELS RECEPT

Waarom noedels zo ideaal zijn voor een makkelijke en snelle maaltijd? Gooi wat lekkere groentes bij elkaar in de pan, breng op smaak met wat kruiden en schep de (volkoren) noedels er doorheen. Zo simpel is het. Je kan dus zelf bepalen welke groente combinatie je wilt gebruiken. Bekijk hier ook het noedels recept met gemarineerde tofu of dit favoriete noedels gerecht met mango en haloumi. Gegarandeerd genieten. Voor dit recept kiezen we voor groene kool en paddenstoelen. Een hele lekkere combinatie! Laten we snel aan de slag gaan.

INGREDIËNTEN: (VOOR 2 PERSONEN)

  • 1 rode ui
  • 2 tl rode tapenade
  • 2 knoflook teentjes
  • 150 gram paddenstoelen melange
  • 100 gram volkoren noedels
  • 1 tl paprika poeder
  • 2 tl oestersaus
  • 1 groene kool
  • gemalen peper
  • olijfolie
  • optioneel: 200 gram vegetarisch gehakt

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Snij de rode ui in dunne reepjes en doe hetzelfde met de knoflookteentjes.
  2. Verhit een klein beetje olijfolie in een ruime wokpan en fruit de ui en knoflook voor 5 minuten.
  3. Verwijder de buitenste bladeren van de groene kool en het harde binnenstuk. Snij de kool vervolgens in dunne reepjes.
  4. Voeg dit toe aan de koekenpan en draag het vuur hoger. Voeg hier nu 100 ml water aan toe. Schep goed door en laat de groene kool zacht bakken/koken. Het water zal vanzelf verdampen, maar zorgt ervoor dat je niet veel olie hoeft te gebruiken.
  5. Snij de paddenstoelen in stukken of voeg in zijn geheel na 5 minuten toe aan de wokpan.
  6. Voeg ook een scheutje olijfolie, de oestersaus, gemalen peper, rode tapenade en paprika poeder toe. Schep alles goed door elkaar.
  7. Voeg nu eventueel ook het vegetarische gehakt toe en bak dit voor ongeveer 5 tot 10 minuten door op medium hoog vuur.
  8. Kook in de tussentijd de noedels en giet af.
  9. Wanneer alle groente zacht is geworden en het vegetarische gehakt een tijdje heeft meegebakken kan je de pan van het vuur halen. Schep nu de noedels er doorheen.
  10. Schep de noedels in verwarmde kommetjes (zo blijft je eten langer warm) en geniet ervan!

Wat is jouw favoriete noedels recept?

Pin It on Pinterest

Share This