Op 22 maart is het Nationale Pannenkoekendag en daar doen wij natuurlijk met alle liefde aan mee! Jij ook? Om het jou nog makkelijker te maken delen we vandaag dit recept voor vegan chocolade pannenkoeken met jou. Klinkt goed toch? Het enige wat je nodig hebt is een beetje geduld bij het bakken, maar daarna kan je volop genieten van een warm stapeltje pannenkoeken op de ontbijttafel. Neem ook een vegan chocolade pannenkoek mee als snack voor tussendoor. Koud zijn ze namelijk ook erg lekker! Lees hieronder het hele recept. 


ONTBIJTEN MET VEGAN CHOCOLADE PANNENKOEKEN

Geen zin in chocolade pannenkoeken? No worries, we got you. Op de website kan je verschillende vegan pannenkoeken recepten vinden. Probeer bijvoorbeeld eens deze bosbessen pannenkoeken met chiazaad of pannenkoeken gemaakt van pompoen? Ook hebben wij een aantal recepten die speciaal voor kinderen zijn. In deze pannenkoeken zit namelijk groente verstopt.Slim he? Zoals deze groene en roze pannenkoeken. De geheime ingrediënten zijn in dit geval spinazie en rode bieten.

Probeer ook vooral onze favoriete bananenpannenkoeken.

INGREDIËNTEN: (ONGEVEER 10 PANNENKOEKEN)

  • 2 el gebroken lijnzaad
  • 1 rijpe banaan
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 1/2 tl rauwe cacao poeder
  • 150 gram havermout (verpulverd tot meel) 
  • 200 ml ongezoete amandelmelk (haver- of sojamelk kan natuurlijk ook)
  • 100 ml water
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 1/2 schep plantaardige chocolade eiwitpoeder

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Mix de 2 el gebroken lijnzaad met 6 el water en laat dit voor 10 minuten staan.
  2. Prak de banaan fijn.
  3. Verpulver (indien nodig)de havermout fijn.
  4. Mix alle ingrediënten met elkaar.
  5. Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan (met anti-aanbak laag).
  6. Giet 1/10 deel van het beslag in de pan (maak de pannenkoeken niet te groot)en laat voor 5 á 6 minuten bakken op middelhoog vuur.
    TIP: gebruik een grote koekenpan, zodat je ongeveer 3 pannenkoekjes tegelijkertijd kan bakken.
  7. Draai de pannenkoek om met een spatel wanneer de bovenkant is opgedroogd.
  8. Laat vervolgens nog ongeveer 4 minuten bakken.
  9. Herhaal tot al het chocolade pannenkoeken beslag op is.
  10. Serveer met wat extra rauwe cacaopoeder of kokossnippers.
  11. LEKKER!

Doe jij 22 maart ook mee met Nationale Pannenkoekendag? 

Merel Teunis

Merel Teunis

Merel (29 jaar) is founder van de website Healthy Wanderlust en theemerk Simplici-Tea. Als hoofdredacteur en online content creator schrijft en deelt zij dagelijks haar kennis op het gebied van zelfliefde, self-care en een gezonde en gelukkige levensstijl.
Merel Teunis

Pin It on Pinterest

Share This