Hoe leuk zien deze groene muffins eruit? De mooie groene kleur hebben ze te danken aan het krachtige poedertje genaamd: matcha. Matcha is rijk aan voedingstoffen zoals antioxidanten, mineralen en vitaminen. De afgelopen jaren is de groene poeder onwijs populair geworden in Nederland, maar in landen zoals Japan en China wordt dit al heel lang gebruikt. Deze vegan matcha muffins zijn zoet van smaak en lekker eiwitrijk. Neem een muffin mee voor op het werk of naar de sportschool. Lees nu het recept. 


GEZONDE MATCHA MUFFINS

Wat maakt Matcha zo gezond? De groene poeder is bijzonder rijk aan antioxidanten, wat bijdraagt aan de algehele gezondheid van het lichaam. Daarnaast zou matcha een energie verhogend zijn, heeft het een reinigend effect op het lichaam, draagt het bij aan de gezondheid van het hart en zou het concentratie verhogend zijn. Klinkt niet verkeerd he? Extra reden om dit krachtige poedertje vaker toe te voegen aan jouw gerechten. Het enige is wel, je moet er wel van houden. Matcha heeft namelijk een typerende smaak, maar probeer het vooral eens zelf.

Toch zin in een andere soort muffins? No problem. Neem vooral een kijkje naar het overzicht met gezonde snacks of bekijk het recept voor muffins van groene appels of maak een voorraadje vegan chocolade muffins. Altijd fijn om zulke verantwoorde snacks in huis te hebben!

INGREDIËNTEN: (VOOR 12 MUFFINS)

  • 200 gram havermout
  • 1 el gebroken lijnzaad
  • 2 rijpe bananen
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 tl kaneel
  • 2 scheppen eiwitpoeder
  • 2 tl matcha poeder
  • snufje zout
  • 200 ml plantaardige melk (zoals ongezoete amandelmelk)
  • Optioneel: amandelschaafsel 
  • Optioneel:1 tl agave siroop

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Verwarm de oven door op 200 graden.
  2. Voeg 3 el water toe aan de gebroken lijnzaad en laat dit voor 10 minuten staan.
  3. Prak de bananen fijn.
  4. Mix alle droge ingrediënten met elkaar.
  5. Mix vervolgens de plantaardige melk, banaan en gebroken lijnzaad voor 30 seconden op hoge snelheid met elkaar.
  6. Voeg alle ingrediënten samen en schep goed door.
  7. Vet de muffinvormpjes indien nodig in met wat kokosolie.
  8. Giet de vormpjes vervolgens voor 3/4 deel vol met het beslag.
  9. Verdeel hier eventueel de amandelschaafsel overheen.
  10. Plaats de matcha muffins nu voor 15 minuten in de oven.
  11. Laat na het bakken even afkoelen voor je de muffins uit de vormpjes haalt.
    TIP: je kan de matcha muffins een aantal dagen bewaren in de koelkast!

Wat is jouw favoriete muffin recept?

Pin It on Pinterest

Share This