Tijdens mijn VEGAN WEEK deze maand ging ik helemaal los met allemaal heerlijke en gezonde vegan recepten. Persoonlijk eet ik al vaak vegan, maar ik wilde (ook voor jullie) testen hoe het is om een week lang geheel veganistisch te eten en om bijvoorbeeld bepaalde eiwit bronnen te vervangen. Hier kan je daar meer over lezen! Nu even terug naar dit heerlijke paella recept die dankzij mijn lieve zusje Pleunie nu ook staat te shinen op Healthy Wanderlust. Dus ben jij liefhebber van dit Spaanse gerecht dan MOET je dit echt proberen!


WIL JIJ OOK GENIETEN VAN VEGAN PAELLA?

Veganistisch eten was voor mij een stuk makkelijker, aangezien mijn zusje mij kon voorzien van een heleboel inspiratie. Kunnen jullie je trouwens nog herinneren dat zij al eerder een recept met jullie deelde? Toen ik zielsgelukkig Japan aan het verkennen was (mag ik te-ru-hugggg?!) kwam het recept van de ‘vegan bananen en appel cake’ online. Heerlijk als tussendoortje! Nu kan zij jullie vandaag weer blij maken met dit recept.

Vegan Paella om nog even te genieten van deze laatste zomer dagen (al is de zomer allang vertrokken voor mijn gevoel). Lekker een grote pan op tafel op het balkon of in de tuin en een lekker glaasje wijn of sangria erbij. Kan het nog beter? Geniet ervan lieve mensen.

GOOD FOOD RUNS IN THE FAMILY – AGAIN!

INGREDIËNTEN: (voor 2 personen)

  • 1 blokje groentebouillon (voor 0,7 liter)
  • Snuf saffraandraadjes
  • 1 middelgrote ui, gehak
  • 1 rode paprika, klein gesneden
  • 1 gele paprika, klein gesneden
  • 1/2 tl zout
  • 4 el gezeefde tomaten
  • 1 a 2 teentjes knoflook
  • 2 tl paprikapoeder
  • 200 gr paellarijst
  • 70 gr doperwten
  • 1 pakje vegan kipstukjes
  • 1 blikje ananas in stukjes
  • 1 citroen (in partjes)
  • olijfolie

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Breng 0,7 liter water aan de kook en voeg hier het bouillon blokje aan toe. Wanneer dit helemaal opgelost is draai je het vuur uit en voeg je de snuf saffraandraadjes toe. Roer dit even goed door en laat eventjes zo staan.
  3. Snij de ui in kleine stukjes en twee paprika’s in dunne reepjes en bak deze in een koekenpan met olijfolie tot ze zachter zijn geworden. Voeg hier de 1/2 tl zout en de paprika poeder aan toe.
  4. Voeg na 15 minuten ook de 4 el gezeefde tomaten(saus) en de geperste knoflook teentjes toe. Draai het vuur laag en laat dit lekker pruttelen.
  5. Voeg na 10 minuten de rijst en doperwten toe, laat dit nog 3 minuten door pruttelen.
  6. Voeg vervolgens de bouillon toe, draai het vuur weer hoog en roer even goed door.
  7. Laat de pan voor 6 minuten met rust.
  8. Plaats de pan vervolgens voor 15 minuten in de oven. (Kijk wel even of je pan hiervoor geschikt is! Giet anders alles over in een kleine ovenschaal)
  9. Bak de vegan kipstukjes in een koekenpan met wat olijfolie en voeg hier eventueel wat kruiden naar eigen keuze aan toe.
  10. Snij de ananas schijfjes in stukjes.
  11. Haal de pan uit de oven en voeg de kip en ananas stukjes toe.
  12. Je maakt de paella natuurlijk helemaal af met wat verse citroen partjes.
  13. READY TO SERVE!


Neem ook een kijkje naar alle andere VEGAN recepten op Healthy Wanderlust.

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 

 

Pin It on Pinterest

Share This