Sushi cravings zijn mij totaal niet vreemd. Sterker nog ik denk dat ik ze elke dag heb. Laatst zag ik dit recept van ‘Vegetarische ‘kip’ teriyaki sushi‘ voorbij komen op de website van Jade en ik ben meteen naar mijn vriezer gerend om te kijken of ik ook nog vegetarische kip in de vriezer had liggen. Dezelfde avond nog maakt ik vol inspiratie (thanks babe!) mijn eigen versie van dit recept: de vegetarische handroll. Dit moet jij ook maken!


VEGETARISCHE HANDROLL | SUSHI

Ja, dat kan dus prima! Natuurlijk zijn wij (grote sushi liefhebbers) gewend om de sushi met vis te eten, maar aangezien ik persoonlijk Vaker Vegan wil eten bevalt dit receptje voor een vegetarische handroll mij echt uitermate goed. Zo kan ik én mijn sushi cravings stillen én wat meer bezig zijn met de wereld om ons heen. Win-win! 

Overigens kan je natuurlijk ook prima sushi maken met verschillende soorten groente en dit is vaak net zo lekker! Nu ben ik wel benieuwd: hoe creatief zijn jullie op het gebied van sushi en kiezen jullie er wel eens bewust voor om voor een vegetarische sushi variant te gaan? Let me know girls. Zin om deze vegetarische handroll te maken?

Ingrediënten (4 x vegetarische handroll)

Bereidingswijze:

  1. Kook de sushirijst zoals op de verpakking staat aangegeven, schep hier wat rijstazijn doorheen en laat dit afkoelen.
  2. Bak de vegetarische kip schnitzel en snij deze in 4 repen
  3. Snij de avocado in reepjes.
  4. Meng een klein beetje wasabi en 4 tl sojasaus met elkaar tot een sausje.
  5. Verdeel de rijst over de gedroogde zeewier vellen en vul deze met de vegetarische kip, avocado, sla, het sausje, strooi hier wat sesamzaadjes overheen en vouw de vegetarische handroll dicht. Benieuwd hoe je dit precies doet? Bekijk bijvoorbeeld dit filmpje. 
  6. Strooi eventueel nog wat extra sojasaus of sesamzaadjes over de bovenkant heen.
  7. ENJOY! (I know you will 😉 )

Om nog even in de sushi stemming te blijven wil ik je ook graag nog even dit recept voor de vegetarische Poké Bowl laten zien – so good!

Fijne dag lieve mensen. 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This