Lasagne is wat ons betreft echt comfort food, don’t you agree? Deze vegetarische lasagne is gemaakt met een zelfgemaakte saus, die overigens hartstikke gezond is. Je kan deze lasagne zowel vegetarisch als vegan maken en ik laat je met alle liefde zien hoe je dit doet. En geen zorgen, dit is een hartstikke makkelijk recept dus je hoeft niet lang in de keuken te staan. Daar hebben we niet altijd zin in toch? Lees nu snel hoe je deze lasagne zelf kan maken.


ZELFGEMAAKTE VEGETARISCHE LASAGNE

Het leuke aan lasagne is dat je het gerecht op veel verschillende manieren kan maken. Zo kan je steeds opnieuw kiezen voor verschillende ingrediënten. Bekijk bijvoorbeeld ook eens dit recept waar we de lasagne vullen met pompoen, ricotta en courgette, want deze variant is ook absoluut een aanrader. Ook lekker met een volkoren stokbroodje erbij om de saus mee weg te dippen. Het gehakt vervang je heel eenvoudig voor vegetarisch gehakt (zoals deze variant) of door linzen lekker op smaak te brengen met wat gehakt kruiden. Dezelfde structuur en een fijne eiwitbron. Try it yourself! 

Vegetarische lasagne met een zelfgemaakte saus | Gezond recept

Ingrediënten: (voor 2 grote eters)

  • 1 rode ui
  • 1 knoflook teentje
  • 100 gram prei
  • 1/2 courgette (150 gram)
  • 1/2 aubergine (150 gram)
  • 1/2 paprika
  • 2 zongedroogde tomaatjes
  • 4 tomaten
  • 1 blik gepelde tomaten (kies voor een optie met pure ingrediënten)
  • 8 volkoren lasagne bladen
  • 200 gram vegetarisch gehakt of linzen
  • 150 gram cottage cheese (laat dit weg voor de vegan variant of vervang met plantaardige mozzarella) 
  • 1 tl olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl Italiaanse of pasta kruiden (zonder smaak- en kleurstoffen, zoals deze variant)
  • gemalen peper
  • snufje zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verhit 1 tl olijfolie in een ruime pan.
  3. Snijd de rode ui en knoflook in kleine stukjes en fruit deze voor 5 minuten op laag vuur.
  4. Snijd de rest van de groente in kleine stukjes en voeg dit toe aan de pan (behalve de tomaten en het blik gepelde tomaten). Bak dit op middelhoog vuur voor 10 minuten.
  5. Voeg hier vervolgens de stukjes tomaat, gemalen peper, paprikapoeder, de Italiaanse / pasta kruiden en het blik met gepelde tomaten aan toe en schep goed door. Giet een beetje water in het blik om het overige tomatensap eruit te krijgen.
  6. Bak dit nog 5 minuten op middelhoog vuur.
  7. Verwarm het vegetarisch gehakt of de linzen in een ander pannetje.
  8. Verdeel nu 2 lasagne bladen over de bodem van een ovenschaal.
    Tip: je kan 1 extra lasagne blad in stukken breken om zo alle “open” stukken op te vullen.
  9. Schep hier ongeveer 2 scheppen van de zelfgemaakte saus bovenop en verdeel voorzichtig. Verdeel hier nu wat vegetarisch gehakt en wat schepjes cottage cheese overheen.
  10. Herhaal bovenste stappen tot alles op is. Zorg ervoor dat de bovenste laag gehakt en cottage cheese is zodat alle lasagne bladen bedekt zijn en zacht kunnen worden in de oven.
  11. Maak af met wat gemalen peper en plaats de ovenschaal voor 20 minuten in de oven.
  12. Ready to enjoy! 

Bekijk ook dit recept: vegetarisch lasagne met bladen van aubergine 

Pin It on Pinterest

Share This