Vandaag delen wij een onwijs lekker recept voor vegetarische rendang met jou. Rendang staat bekend als een Indonesisch gerecht dat wat weg heeft van een “stoofschotel“. Een gerecht uit de Indonesische keuken, maar zonder vlees. Het is zo eenvoudig om gerechten met vlees om te toveren naar net zo’n lekkere vegetarische variant. De Indonesische keuken is bij ons thuis altijd al een favoriet geweest. Zeker nu je tegenwoordig ook de allerlekkerste kruiden pasta’s kan kopen die het bereiden van deze gerechten een stuk eenvoudiger maakt. Lees je mee voor het uitgebreide recept?


INDONESISCHE VEGETARISCHE RENDANG

De rendang wordt op smaak gebracht door ‘boemboe‘. Een mild pittige mix van kruiden en specerijen. Nu kan je er natuurlijk voor kiezen om de kruidenmix zelf te maken, maar je kan ook voor een kant-en-klare variant kiezen zoals de Rendang kruidenpasta van Fairtrade Orginal. Over het algemeen zal ik altijd als advies geven om zo min mogelijk kant-en-klare producten te gebruiken, maar soms maak ik een uitzondering. Deze pasta bevat van kruiden en specerijen bevat namelijk voornamelijk plantaardige ingrediënten en geen kunstmatige toevoegingen. Dit is trouwens geen betaalde reclame 😉 gewoon een fan aan het woord!

Bekijk ook het recept voor deze winterse curry of deze 10 lekkere vegetarische gerechten.

In mijn boek Self Love Talk  lees je meer over ‘Liefdevol Eten’ en vind je het recept van mijn favoriete vegetarische curry.

Vegetarische rendang recept

INGREDIËNTEN: (VOOR 2 PERSONEN)

  • 3/4 hoeveelheid van de rendang kruidenmix
  • 280 gram jackfruit (uitlek gewicht)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram sperziebonen (diepvries)
  • 100 gram erwtjes (diepvries)
  • 100 gram broccoli
  • 200 ml (biologische)kokosmelk
  • 50 ml water
  • gemalen peper / zout
  • kokosolie
  • Optioneel: serveer eventueel met zilvervliesrijst of volkoren wraps. 

Ter info: het traditionele rendang gerecht bevat een stuk minder groente, maar op deze manier hopen wij deze vegetarische variant een stuk voedzamer te maken. 

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Laat de jackfruit uitlekken en spoel af.
  2. Snij of pluk de stukken jackfruit vervolgens in kleinere stukjes.
  3. Snij de ui en knoflook in kleine stukjes.
  4. Verhit 2 tl kokosolie in een ruime pan op medium hoog vuur. Voeg hier de ui en knoflook aan toe. Laat voor 3 minuten fruiten.
  5. Voeg vervolgens de jackfruit toe gevolgd door de rendang kruidenmix. Schep goed door elkaar en laat dit 5 minuten bakken op een laag vuurtje.
  6. Snijd in de tussentijd de broccoli in kleinere stukken.
  7. Kook de groente voor 5 minuten en giet deze af.
  8. Voeg vervolgens de gekookte groente toe en breng op smaak met wat gemalen peper / zout.
  9. Voeg nu de kokosolie en het water toe en schep het geheel goed door.
  10. Laat de vegetarische rendang nu voor 20 minuten op een laag vuurtje pruttelen. Een deel van het vocht zal verdampen en indikken.
    TIP: wil je iets meer “saus”? Voeg dan wat extra water toe. 

Wat is jouw favoriete Indonesische gerecht?

Pin It on Pinterest

Share This