“Aqua.. wat??” No worries, zo reageerde ik ook toen mijn zusje dit een tijdje geleden tegen mij zei. Tegenwoordig kan ik alleen maar heel enthousiast vertellen over dit kleine wondertje, want eerlijk is eerlijk, dit is toch geniaal? Aquafabe is gemaakt van het vocht uit het blikje kikkererwten. Dit kan je dus net als eiwitten opkloppen tot een luchtig geheel. Ideaal dus als je vegan recepten wil maken en een ei wil vervangen. Mijn favoriete recepten hiermee en hoe je dit precies maakt? Lees snel verder.


HOE MAAK JE AQUAFABE?

Dat we aquafabe dus kunnen maken van kikkererwtenvocht, wat we normaal zonder na te denken door de gootsteen gieten, hebben we hierboven al kunnen lezen. Echt credits voor diegene die ooit dacht “hmmm wat gebeurd er als ik hier een tijdje een mixer door heen laat gaan?” Je moet er maar opkomen toch?

In dit artikel laat ik je zien hoe jij dit in twee stappen ook zelf kan maken. Je hebt een klein beetje geduld nodig en dan ben je er eigenlijk al bijna.. 😉

STAP 1:
GIET DE KIKKERERWTEN AF EN BEWAAR HET VOCHT

STAP 2 :
KLOP HET VOCHT MET EEN MIXER OP HOGE SNELHEID OP IN ONGEVEER 10 MINUTEN


Een aantal van mijn favoriete recepten waarbij aquafabe gebruikt wordt? Die deel ik natuurlijk met alle liefde met jullie.

CHOCOLADEMOUSSE TAART

Deze romantische taart van De Groene Meisjes is alleen al heel leuk om te zien toch? Je kan het recept vinden via deze link. Kom je wel even een stukje langsbrengen als je besluit om deze taart te maken?

FANCY MACARONS

Het recept van deze pretty pink macarons vind je op de website The Blenderist. Het is trouwens niet gezond, maar je kan hier natuurlijk wel zelf mee experimenteren toch? Alles kan op een natuurlijke manier zoeter gemaakt worden!

SCHUIMGEBAK

In de Happinez stond een tijd geleden een recept voor vegan schuimgebak gemaakt met aquafaba. Ik heb het recept nog niet zelf kunnen maken, maar het lijkt me heerlijk! Mocht jij hier nou al eerder al toekomen, laat je me dan even weten hoe het eindresultaat van dit recept is?


Vertel, was jij wel al bekend met ‘aquafaba’? En welke gerechten heb jij hier al wel eens mee gemaakt?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This