Ben jij ook gek op makkelijke maaltijden? Hier nog een fan! Deze vegetarische pasta met broccolipesto is binnen 15 minuten klaar en ontzettend lekker. Door broccoli toe te voegen aan de traditionele pesto die we allemaal kennen (vind het recept daarvan hier) maak je de pesto heerlijk romig en een stuk voedzamer, ideaal als gezonde pastasaus. Maak gebruik van volkoren- of spelpasta zodat de pasta een voedzame bron van koolhydraten is. Zal ik je snel vertellen hoe je deze pasta ook thuis kan maken? Lees mee.


Makkelijke maaltijd: vegetarische pasta met broccolipesto

Voor deze makkelijke maaltijd doet de keukenmachine het meeste werk en zo hoef jij dus na een lange dag werken of tijdens een heerlijke luie zondag niet lang in de keuken te staan. Het fijne aan deze vegetarische pasta is dat hij koud ook erg lekker is. Mijn tip: maak extra veel zodat je hier de volgende dag tijdens de lunch ook van kan genieten.

Geen zin in deze pasta? Op Healthy Wanderlust kan je inmiddels ontzettend veel lekkere pastarecepten vinden. Zo behoort deze koude pasta salade met zeewier en gerookte zalm tot een van de favoriete van de vaste bezoekers, maar persoonlijk kan ik ook erg genieten van deze makkelijke Italiaanse pasta met vegetarische gehaktballetjes. Bekijk hier ook een fijn overzichtje: 3 x zelfgemaakt pastasaus recepten.

Ingrediënten: (2-3 personen)

  • Volkoren of speltpasta voor 2-3 personen
  • 250 gram broccoli

Voor de broccolipesto: 

  • 30 gram cashewnoten
  • 2 knoflook teentjes
  • 1 handje spinazie
  • blaadjes van 4 takjes basilicum
  • citroenrasp 
  • 3 el olijfolie 
  • 2 tl plantaardige room
  • ruime snuf gemalen peper en zout
  • scheutje water
  • 1 tl edelgistvlokken 
  • snufje cayennepeper 

Bereidingswijze:

  1. Bekijk hier het recept voor de broccolipesto.
  2. Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking en kook de broccoli in 8 minuten beetgaar.
  3. Gebruik 150 gram van de gekookte broccoli voor de pesto.
  4. Schep de broccolipesto en de overgebleven broccoli door de pasta en maak af met wat verse blaadjes basilicum, gemalen peper, een snufje zout en eventueel nog wat extra citroenrasp.
  5. Eet smakelijk!

Bekijk hier alle avondeten recepten van Healthy Wanderlust 

Pin It on Pinterest

Share This