Ben jij op zoek naar een lekker recept met falafel? Zoek niet verder, want deze mediterraanse bowl is absoluut een aanrader. Het fijne aan dit gerecht met falafel is dat deze in 30 minuten klaar is. Makkelijk, lekker en gezond. Een smaakvolle maaltijd met falafel als avondeten en mocht je nog iets over hebben? Ook heerlijk als leftover voor als lunch de volgende dag. Tip: maak lekker extra veel ;-), want dat betekent dubbel genieten! Maak jij dit recept met falafel ook binnenkort? Lees nu hoe je deze mediterraanse bowl ook thuis kan maken.


EEN LEKKER RECEPT MET FALAFEL ALS AVONDETEN

Wat zo leuk is aan dit lekkere recept met falafel is dat ik van te voren niet gepland had om dit recept op de website te delen. Sterker nog, het was zo’n ik-doe-maar-wat-maaltijd! Extra leuk vind ik het dan wanneer een maaltijd zo goed uitpakt dat ik niet anders kan om dit met jullie te delen. Even snel wat fotootjes geschoten en gelukkig zien die er nog best lekker en mooi uit!

Doordeweeks kies ik vaak voor makkelijk, gezond en smaakvol en daar past dit deze mediterraanse bowl met falafel helemaal bij. Lekker met geroosterde tomaatjes uit de oven, couscous die op smaak gebracht is en knapperige falafel. Afgemaakt met verse basilicum, want laten we eerlijk zijn.. daardoor wordt elk gerecht lekkerder 😉 Laten we niet te lang kletsen, maar vooral lekker de keuken in duiken. Eet smakelijk alvast!

Ingrediënten: (voor 2 personen)

  • 100 tot 150 gram volkoren couscous per persoon
  • 1/2 aubergine
  • 150 gram kikkererwten (uitgelekt)
  • 1/2 rode ui
  • 2 handjes cherry tomaatjes (ongeveer 20 stuks)
  • 1/2 tl Portugese kruiden (ik gebruik deze variant van het merk Euroma
  • 10 zwarte olijven zonder pit
  • handje cashewnoten
  • 10 stuks falafel (ik ben gek op deze spinazie falafel variant)
  • paar takjes basilicum
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 1/3 tl komijn zaadjes
  • 1/4 groentebouillonblokje
  • gemalen peper / snuf zout
  • 1 tl olijfolie
  • scheutje water

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de rode ui in dunne reepjes en de tomaatjes door de helft. Voeg dit toe aan een ovenschaal en strooi hier de Portugese kruiden, een ruime snuf gemalen peper en schenk hier 1 tl olijfolie overheen. Schep goed door elkaar en plaats voor 15 minuten in de oven.
  3. Maak de couscous klaar zoals op de verpakking aangegeven staat. Voeg een kwart bouillonblokje toe aan het water dat je hiervoor gebruikt voor extra smaak.
  4. Snijd de aubergine in reepjes en bak dit in een beetje olijfolie voor 5 minuten op middelhoog vuur.
  5. Voeg vervolgens de kikkererwten, de kurkuma, kerrie en komijn zaadjes toe. Voeg een scheutje water toe zodat de kruiden goed gemengd kunnen worden met de groente. Bak tot de aubergine gaar en zacht is.
  6. Bak de falafel in de oven (zonder olie) of in de Airfryer voor 7-8 minuten tot deze lekker knapperig zijn.
  7. Rooster de cashewnoten eventueel tot ze mooi goudbruin zijn.
  8. Voeg de couscous, aubergine, kikkererwten en olijven bij elkaar en schep goed door. Voeg vervolgens de mediterraanse tomaatjes uit de oven, de knapperige falafel en de geroosterde cashewnoten toe. Verdeel de basilicum blaadjes door de couscous door deze in stukjes te snijden of in zijn geheel toe te voegen.
  9. Breng eventueel nog op smaak met wat gemalen peper en/of een snufje zout.
  10. Enjoy! 

Wat is jouw favoriete recept met falafel?

Bekijk ook: falafel salade met mango en cashewnoten

Pin It on Pinterest

Share This