Ken jij alleen de traditionele pesto van basilicum? Dan is dit recept leuk ter afwisseling! Deze groene pesto is namelijk onder andere van broccoli gemaakt, waardoor er een heerlijke en voedzame saus of dip ontstaat. En uiteraard zit er ook basilicum in, want dit is gewoon veel te lekker om niet toe te voegen 😉 Deze broccolipesto is heerlijk als saus voor de pasta of als dressing voor over een salade. Krijg je visite over de vloer? Dan kan je deze broccolipesto ook absoluut serveren met toastjes of groente om hier in te dippen! Bekijk snel het recept.


LEKKERE BROCCOLIPESTO MAAK JE ZO

Voor dit recept doet de keukenmachine het meeste werk en dat vind ik persoonlijk altijd wel zo fijn! Lekker, makkelijk en tegelijkertijd voedzaam. Deze broccolipesto staat binnen 15 minuten op tafel en gaat zoals eerder aangegeven perfect bij een pasta (zoals deze variant) of bij een salade zoals deze quinoa salade met pistache nootjes.

Vaak wordt de pesto op smaak gebracht met lekkere parmezaanse kaas, maar wist je dat je hier heel eenvoudig een vegan vervanger voor kan gebruiken? Edelgistvlokken zijn inmiddels in veel Nederlandse supermarkten te koop en hebben dezelfde zoutige smaak als geraspte parmezaamse kaas. Voeg dit toe aan deze broccolipesto voor een extra lekkere smaak! Zullen we snel de keuken induiken? 

Ingrediënten:

  • 150 gram broccoli
  • 30 gram cashewnoten
  • 1 handje spinazie
  • 2 knoflook teentjes
  • 3 el olijfolie
  • scheutje water
  • 2 tl plantaardige room 
  • 1 tl edelgistvlokken 
  • de blaadjes van 4 takjes basilicum
  • citroenrasp 
  • ruime snuf gemalen peper en zout
  • snufje cayennepeper

Bereidingswijze:

  1. Kook de broccoli voor 8 minuten, giet af en laat vervolgens volledig afkoelen.
  2. Pers de teentjes knoflook en rasp een kwart tot een halve gewassen citroen.
  3. Mix alle ingrediënten met elkaar tot een romig geheel, gebruik hier een keukenmachine voor.
  4. Proef de broccolipesto en voeg naar smaak nog wat gemalen peper, zout of citroenrasp toe.
  5. Vind je de pesto nog te dik? Voeg wat water of olijfolie toe om de substantie dunner te maken.
  6. Lees hier hoe je de broccolipesto kan combineren met pasta.

Lees ook: zo maak je heerlijke traditionele pesto van basilicum 

Pin It on Pinterest

Share This