Zelfgemaakte chili sin carne hoort als je het mij vraagt zeker thuis in het rijtje ‘comfort food‘. Een heerlijk vegan gerecht dat je lekker op je gemakje kan koken, maar wat tevens niet betekent dat je hiervoor uren in de keuken hoeft te staan. Voeg simpelweg wat verse ingrediënten en pure kruiden bij elkaar en laat lekker pruttelen. De verse ingrediënten zorgen er trouwens niet alleen voor dat de chili sin carne ontzettend lekker is, maar ook voedzaam. Precies wat ik vanuit de Healthy Wanderlust visie belangrijk vind! Lees je mee met de rest van het recept?


LEKKERE CHILI SIN CARNE MAAK JE ZO

Chili sin carne betekent letterlijk ‘zonder vlees‘. De traditionele versie van de chili, bekend als chili con carne (met vlees), is overigens niet lekkerder, want het vlees/gehakt kan je heel eenvoudig vervangen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor gekookte linzen of voor vegetarisch gehakt (tegenwoordig beschikken we aan een ruim aanbod van vleesvervangers), dit is mijn favoriet. Voor een lekkere chili sin carne is het vooral belangrijk dat je met pure kruiden en liefde werkt. Zet een fijn muziekje op, schenk een glas rode wijn of thee in voor jezelf en ga rustig aan de slag. Laat het gerecht rustig pruttelen zodat de geur en smaak van het gerecht goed vrij kan komen. Heb je er al zin in? Laten we aan de slag gaan.

Zelfgemaakte chili sin carne recept

INGREDIËNTEN: (VOOR 2 PERSONEN)

  • 1 rode/gele paprika 
  • 1 rode ui 
  • 200 gram bruine bonen 
  • 50 gram mais 
  • 150 gram voorgekookte linzen 
  • 200 gram tomaten blokjes (in blik)
  • 100 gram biologische zilvervliesrijst
  • Optioneel: 150 gram vegetarisch gehakt 
  • 50 ml water 
  • 1 tl paprika poeder 
  • 2 tl chili con carne kruiden
  • Snuf zout / gemalen peper 

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Snijd de rode ui in dunne reepjes en verhit een klein beetje olijf/kokosolie in een diepe koekenpan.
  2. Laat dit voor 5 minuten zachtjes bakken.
  3. Snijd in de tussentijd de paprika in stukjes en bak dit vervolgens nog 10 minuten mee. Schep regelmatig door.
  4. Kook in de tussentijd de zilvervliesrijst zoals aangegeven staat op de verpakking.
  5. Voeg vervolgens de kruiden samen met het blik tomatenblokjes toe aan de koekenpan en schep goed door.
  6. Voeg na 3-5 minuten pruttelen de bruine bonen, mais, linzen en 50 ml water toe.
  7. Draai het vuur laag en plaats een deksel op de pan. Laat de chili nu voor 15 minuten zachtjes pruttelen en roer af en toe door.
  8. Hierdoor kan de tomatensaus een beetje indikken en wordt de zelfgemaakte chili sin carne wat dikker (en lekkerder!).
    Voeg nu ook eventueel het vegetarische gehakt toe.
  9. Proef de chili en voeg naar wens nog wat extra chili con carne kruiden, paprika poeder, gemalen peper en/of zout toe.
  10. Serveer met de gekookte zilvervlies rijst.

Bekijk ook dit recept: 1-pan tandoori met quinoa 

Follow my blog with Bloglovin

Pin It on Pinterest

Share This