Is de route al helemaal uitgestippeld? Staan de koffers al klaar? Ligt je paspoort klaar voor vertrek? De zomervakantie staat voor de deur en daarom zullen veel van jullie binnenkort vertrekken naar een heerlijke vakantiebestemming. De zomervakantie is vaak hét moment om lekker te ontspannen en daarom wil ik graag op de valreep mijn 10 boekentips delen. Niets fijner dan lekker onderuit gezakt een goed boek lezen of luisteren door middel van een luisterboek, want dit laatste heb dit jaar dankzij Storytel ontdekt en ik ben hier inmiddels echt gek op. Al de boeken die ik hieronder aanraad kan je beluisteren via de App. Benieuwd naar mijn favoriete boekentips voor op vakantie? Lees snel verder.


MIJN BOEKENTIPS VOOR OP VAKANTIE.. OF LEKKER THUIS

Ga jij deze zomervakantie lekker weg? Veel plezier alvast! Ik hoop dat ik je blij kan maken met mijn favoriete boekentips en dat je nog tijd hebt om even snel langs de boekenwinkel te rennen. Geen tijd? Geen plek in je koffer of rugtas? Geen probleem, want zoals ik net al zei gebruik ik sinds een aantal maanden de luisterboeken van Storytel. Deze tip kreeg ik van een vriendin toen ik haar vertelde dat ik nog zo graag een aantal boeken wilde lezen, maar ik hier steeds tijd voor te kort kwam. ‘Al eens gehoord van luisterboeken Meer?’ was haar vraag. Dit leek haar ideaal voor mij en ze had helemaal gelijk. Nu luister ik namelijk naar boeken terwijl ik sta te koken, wanneer ik mij klaarmaak voor de dag en mijn ontbijt eet en zelfs wanneer ik een wandeling maak langs de Amstel als self-care moment. Mocht je denken: interessant.

Ik probeerde de eerste 30 dagen voor slechts EUR 0,99 en deze super deal mag ik ook met jullie delen! 

10 x luisterboeken voor deze zomervakantie

1. De moed van imperfectie – Brené Brown

Als je mij een beetje kent dan weet je dat ik gek ben op zelfhulpboeken. Al vind ik het woord ‘zelfhulpboek’ nogal zwaar klinken en zie ik het meer als boeken die mij op persoonlijk gebied inspireren. Brené Brown is mijn favoriete auteur en haar boek De moed van imperfectie is een van de beste boeken die ik heb gelezen.

2. Ikigai – Francesc Miralles & Héctor García

Wist je dat ik twee jaar geleden op vakantie ben geweest naar Japan? Sindsdien ben ik verliefd op het land en de unieke cultuur. Het boek Ikigai inspireert je om ook jouw eigen ‘ikigai’, kortom jouw passie, in het leven te ontdekken. Vol Japanse geheimen voor een lang, gezond en gelukkig leven.

3. De Alchemist – Paolo Coelho

Dit boek kreeg ik 3 jaar geleden voor mijn verjaardag. Een prachtig verhaal over een Andalusische schaapherder genaamd Santiago met een diep verlangen om de wereld te ontdekken. Dit verhaal is ideaal als luisterboek, omdat het heerlijk is om te luisteren hoe dit verhaal op magische wijze verteld wordt. Vol wijsheid en mooie levenslessen.

4. The Secret – Rhonda Byrne

Mijn favoriete boek is The Secret, dit boek heb ik al 4 keer gelezen en kan daarom absoluut niet ontbreken tussen deze boekentips voor op vakantie. Wil jij graag positiever in het leven staan of een positieve mindset creëren? Lees of luister naar dit boek!

5. Nooit meer te druk – Tony Crabbe

Toepasselijke titel vind je niet? Een heel fijn boek om lekker weg te lezen met veel eenvoudige tips. Waar kan je beter beginnen met meer ontspannen dan op vakantie? Met dit boek houd je dit gevoel na de zomervakantie ook vast.

6. Hoe gaan we dit uitleggen? – Jelmer Mommers

Een van de grootste problemen van onze tijd: klimaatsverandering. In dit boek schrijft Jelmer, ook bekend als schrijver van De Correspondent, hoe wij zelf de controle hebben over de toekomst van de planeet. Als je het mij vraagt is dit een must read, want het is belangrijk om jezelf te informeren zodat je zelf bewuste keuzes kan maken in de toekomst.

7. Becoming – Michelle Obama

Wat vind ik dit een indrukwekkende vrouw! In dit boek beschrijft Michelle Obama haar verhaal. Je leest onder andere hoe haar relatie met Barack Obama voor, tijdens en na het Witte Huis zich ontwikkelde en wat haar ervaring was als first lady. Onwijs inspirerend hoe zij vertelt over haar eigen ontwikkeling en over haar krachtige kijk op de wereld.

8. De edele kunst van not giving a f*ck – Mark Manson

Niet voor niets een bestseller. Ook dit boek vind ik ideaal in de vorm van een luisterboek. Lekker languit op de bank of op je strandbedje luisteren naar de wijsheid, humor en tips van Mark Manson. Dit boek is allesbehalve ‘zweverig’ en absoluut voor iedereen een aanrader!

9. Doe en denk als een kat – Stéphane Garnier

Zin in een lekker luchtig boek of ben jij net als ik een mega kattenliefhebber? Dan is dit boek zeker iets voor jou! In dit boek laat Stéphane op een vrolijke manier zien wat wij kunnen leren van katten. En dat is meer dan je denkt 😉

10. Wat nou als het ook anders kan? – Janne Schuijn

Een boek dat nog op mijn verlanglijstje staat is het boek van Janne Schuijn. Ik heb hier al heel veel goed verhalen over gehoord! Aangezien dit boek ook als luisterboek beschikbaar is kan ik hier binnenkort al aan beginnen. Heel fijn! 

Wil je Storytel ook proberen? Voor 30 dagen onbeperkt luisterboeken betaal je slechts EUR 0,99


Ik hoop dat je wat hebt aan deze boekentips en mocht je op vakantie gaan: veel plezier!

Dit artikel is in samenwerking met Storytel geschreven, omdat ik groot fan ben van luisterboeken en dit graag met jullie wilde delen.
Image credits: wavebreakmedia/Shutterstock

Pin It on Pinterest

Share This