Let’s talk about mornings shall we? Met alle liefde deel ik namelijk mijn tips met jou voor het creëren van een gezonde ochtend routine. Door kleine aanpassingen en toevoegingen aan jouw what-to-do-in-the-morning routine kan je ervoor zorgen dat je de dag een stuk gezonder begint. Wist je dat het begin van de dag essentieel kan zijn voor hoe jij de rest van de dag beleeft? Reden genoeg om een gezonde ochtend routine te ontwikkelen waar jij van geniet en die bijdraagt aan de gezondheid van je lichaam. Lees je mee?


TIPS VOOR EEN GEZONDE OCHTEND ROUTINE

Als we het hebben over een gezonde ochtend routine dan heb ik een aantal leuke en effectieve tips om met jullie te delen. Persoonlijk hecht ik veel waarde aan mijn ochtend ritme, omdat ik weet dat dit bijdraagt aan een gezond lichaam en een gelukkig gevoel. Zo probeer ik de dag te starten met zo min mogelijk stress en prikkels en probeer ik altijd echt te genieten van mijn ochtend routine. Zal ik je snel meer vertellen hierover?

1. LAAT DE TELEFOON NOG EVEN LIGGEN

Probeer niet meteen naar je telefoon te grijpen zodra je wakker wordt. Veel van ons doen dit namelijk automatisch en zonder hierbij na te denken.  Door meteen alle social media kanalen te checken krijgen jouw hersenen in een klap heel veel prikkels binnen. Het is veel fijner en rustgevender om deze eerste 10 minuten aan jezelf te besteden.

2.  DRINK TWEE GLAZEN LAUWWARM WATER

De ochtend starten met het drinken van twee glazen lauwwarm water met vers citroensap heeft meerdere voordelen voor jouw gezondheid. Terwijl jij slaap is jouw lichaam hard aan het werk en daarom is het belangrijk om vlak na het wakker worden jouw lichaam goed te hydrateren. Daarnaast brengt het de spijsvertering en het ontgiftingsproces op gang. Citroensap onder andere rijk aan Vitamine C waardoor dit bijdraagt aan de versterking van het immuunsysteem.

3. NATUURLIJKE HUIDVERZORGING

De huid heeft als belangrijkste taak om het lichaam te beschermen en wordt beschouwd als het grootste orgaan van ons lichaam. Naast het beschermen van het lichaam voor invloeden van buitenaf heeft de huid nog veel meer belangrijke taken. Reden genoeg om hier goed voor te zorgen, toch? Probeer in de ochtend jouw lichaam te voeden en te verzorgen met natuurlijke producten. Mijn favoriete producten en tips vind je hier! 

4. TURN UP THE MUSIC

Zoals jij waarschijnlijk ook weet kan muziek een bepaald effect hebben op de gemoedstoestand. Zo kan een bepaald liedje herinneringen oproepen en zijn er liedjes die je spontaan een fijn gevoel geven. Dat laatste is precies wat we nodig hebben in de ochtend. Zet jouw favoriete playlist op voor een vrolijk gevoel of ontspan met rustige liedjes op de achtergrond.

Mijn gezonde ochtend routine | Start de dag op een positieve manier!

5. START MET EEN VOEDZAAM ONTBIJT

Hoe en wanneer jij het liefste ontbijt is per persoon verschillend. Het is niet per se zo dat het nodig is om first thing in the morning te ontbijten, maar zorg er wel voor dat je jouw lichaam voed met een gezond ontbijt. Vind je het lastig om vroeg in de ochtend te ontbijten? Neem dan jouw ontbijt mee voor later in de ochtend. Mijn favoriete ontbijt recept vind je hier.

6. VIJF MINUTEN MEDITATIE

Een belangrijk onderdeel van mijn gezonde ochtend routine is mijn korte meditatie / visualisatie in de ochtend. Door dit te doen creëer ik een momentje om mij geheel te focussen op mijzelf en op mijn lichaam. Een paar keer diep in- en uitademen kan je helpen om te ontspannen voor je aan een drukke dag begint. Hulp nodig bij mediteren? Bekijk dit artikel voor tips.

        | “Today is a good day to have a good day!”

7. WEES DANKBAAR

Een aantal jaar geleden ontdekte ik dat dankbaar zijn en gelukkig zijn vaak hand in hand gaan. Het is ontzettend waardevol om in de ochtend even stil te staan bij datgeen waar je dankbaar voor bent. Waar ben je blij mee? Waar word je gelukkig van? Waar kijk je naar uit? Hoe wil je deze dag beleven? Doe dit in gedachte of schrijf het op.

8. GEEF JEZELF EEN COMPLIMENT

Before you head out the door… give yourself one hell of a compliment babe!Geef jezelf een compliment, elke ochtend weer. Plak eventueel post-its met complimentjes op de deur of op verschillende spiegels in jouw huis. Deze friendly reminders kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van een positief zelfbeeld. Bekijk mijn andere favoriete tips hier. 


Now go and enjoy this brand new day!
Deel vooral jouw favoriete onderdeel van jouw persoonlijke gezonde ochtend routine.

Lees ook: 5 x self-care items voor in je tas

Disclaimer: dit artikel is geschreven om jou te inspireren. Natuurlijk mag je compleet zelf bepalen wat voor jou fijn voelt, want dat is het allerbelangrijkste. 

Pin It on Pinterest

Share This