Er moet mij iets van het hart. Opeens leek het mij vandaag, op International Women’s day, daar een geschikt moment voor. Dus is het nu 6:41 in de ochtend en is het nog donker buiten terwijl ik dit artikel schrijf. Ik heb altijd het gevoel dat de wereld nog lekker slaapt terwijl ik mijn laptop al open heb geklapt. In alle rust doe ik dan lekker mijn ding. Dat terzijde.Wat ik in deze heart-to-heart chat graag met jou wil delen is het volgende… iets wat mij opvalt en een “tegenbeweging” waar ik mij maar al te graag hard voor maak. Lees je mee?


LET’S SUPPORT EACH OTHER BABES, LET’S!

Al jaren zie ik deze dag elk jaar weer voorbij komen: Happy International Women’s day! Ookal vind ik het goed dat hier elk jaar wederom aandacht aan besteed, ik heb ik er zelf tot nu toe weinig mee gedaan. Tot dit jaar. Een week geleden zag ik groot online staan: “bekijk deze inspirerende International Women’s day talks hier”. I was hooked. Urenlang (niet overdreven)luisterde ik naar, elk mega inspirerende vrouwen, die hun eigen invulling gaven aan deze dag. Die elk belang hechten aan vrouw zijn. De voordelen. De nadelen. De kracht. De zwakte. De kansen. De onrechtvaardigheid. Ga zo maar door.

Wat mij vaak opvalt en waar ik echt vaak niet bij kan is de haat onderling. De kritiek, het veroordelen en de negativiteit bij mensen onderling. Bij vrouwen onderling. Ik vraag mij vaak af waar het uit voortkomt en waar het voor nodig is? Wat men hiermee probeert te bereiken? Don’t get me wrong,ik ben heus geen heilig engeltje die hier nooit aan meedoet / heeft gedaan, maar ik ben mij hier absoluut bewust van. Misschien juist wel vanwege mijn zelfliefde missie. Het is namelijk zoveel lastiger om meer zelfcompassie te creëren wanneer je boze ogen voelt prikken of wanneer de mening van andere je een rotgevoel geeft.

          | “When women support each other, incredible things can happen”

Wat mij ook opvalt is hoe mooi het is wanneer vrouwen elkaar wél aanmoedigen. Elkaar steunen. Elkaar een compliment geven. Elkaar versterken. Elkaar helpen. Elkaar dat ‘ene duwtje in de rug‘ geven. Wat mij opvalt en wat ik vaak voel is de kracht die vrijkomt wanneer dit gebeurt. Deze kracht is in mijn ogen priceless. Het is de kracht die vrijkomt, wanneer we elkaar liefde, succes en geluk gunnen. Because, seriously, why the hell not?!

          | “Vergeet niet dat aardig zijn gratis is, maar de impact des te groter is!”

Dus lang verhaal kort, want ik zou hier uren over door kunnen gaan. Wellicht toch een (kleine)feminist by heart? Let’s support each other more babes! Laat deze dag jou inspireren om andere vrouwen in jouw leven een compliment te geven. Om hun toe te juichen in de keuzes die ze maken (ook als deze anders zijn dan die van jou).Laten iedereen in haar waarde. Live and let live. Niet voor niets één van mijn favoriete quotes.


En wanneer je juicht voor andere vrouwen, vergeet dan vooral niet ook voor jezelf te juichen!

Liefs, Merel

Pin It on Pinterest

Share This