Je kan natuurlijk op veel verschillende manieren self-care toepassen in jouw leven. Om jou te inspireren dit meer te doen leek het ons leuk om wat vaker onze favoriete self-care tips met jou te delen. De zogeheten herbal facial steam is zeker een van onze lievelings me-time momentjes. Een self-care tip die een positieve bijdrage heeft op geest en uiterlijke verzorging. Vooral tijdens de wat koudere dagen is het heerlijk om jezelf te verwennen met een herbal facial steam. Zullen we je gauw vertellen hoe je jouw woonkamer ook in een paar minuten kan omtoveren tot een at-home-spa? Lees mee. 


SELF-CARE TIJD MET EEN HERBAL FACIAL STEAM

Als het aan ons ligt dan zouden we je met liefde willen adviseren om elke dag tijd vrij te maken voor self-care. Eerder schreven wij al een artikel over onze 5 favoriete self-care momenten die slechts 5 minuten van jouw dag in beslag nemen. Het kost dus niet altijd veel tijd om goed voor jezelf te zorgen, maar het heeft wel degelijk een grote impact.

Deze herbal facial steam zorgt voor een ware spa belevenis. Een self-care moment die zorgt voor rust in jouw hoofd en daarbij bijdraagt aan een gezonde huid. Stomen doen we meestal alleen wanneer we verkouden zijn, maar stomen heeft ook een positief effect op jouw huid en gemoedstoestand. Door heet water over kruiden heen te gieten komen er aromatische oliën vrij, die vervolgens worden opgenomen door je huid.

Daarnaast reinigt de stoom de huid, heeft het een hydraterende werking en het bevordert een goede bloedsomloop in het gezicht. Het inademen van de stoom heeft een rustgevend effect op de luchtwegen en brengt het hele lichaam tot rust. Klinkt hartstikke fijn toch?

BENODIGDHEDEN:

 • Een ruime hoeveelheid kokend water
 • Grote kom
 • Handdoek
 • Handje gedroogde kamille
 • 1 el gedroogde rozenblaadjes
 • 1 takje rozemarijn

HOW TO STEAM:

 1. Kook een ruime hoeveelheid water.
 2. Plaats de kruiden in de kom.
 3. Giet het water over de kruiden tot deze in een ruime laag onder water staan.
 4. Neem met je gezicht plaats boven de kom water en plaats een handdoek over je hoofd. Zodat alle stoom onder de handdoek opgevangen wordt.
  TIP: reinig voorafgaande aan het stomen altijd je gezicht.
 5. Vind je de stoom te heet? Plaats je gezicht dan wat hoger boven de kom. Of andersom.
 6. Focus je op een rustige ademhaling en geniet van het rustgevende effect en de geur van de facial herbal steam.
  TIP: verzorg je huid na het stomen met een verzorgende gezichtscrème.

Wat is jouw favoriete self-care tip?
Deel deze vooral in de comments!

Image credits: Valentina_G via Shutterstock

Pin It on Pinterest

Share This