Wie mij al langer kent die weet dat mijn liefde voor en interesse in voeding diepgeworteld zit. Het is toch geweldig dat we door middel van de juiste voeding een positieve bijdrage kunnen leveren aan zowel ons lichamelijke- als ons emotionele welzijn? Laatst werd ik benaderd door het Scandinavische bedrijf ‘New Nordic’ met de vraag of ik hun voedingssupplement voor mooi en sterk haar wilde proberen. Bij het zien van de ingrediëntenlijst werd mijn interesse gewekt. Welke natuurlijke ingrediënten zijn er eigenlijk die je haarbos en hoofdhuid kunnen versterken en voeden? In dit artikel duik ik daaropin! Lees je mee?


Natuurlijke voedingsstoffen die haargroei stimuleren en je haarbos versterken.

Er is een vraag die ik bijna dagelijks ontvang: ‘wat doe jij om zulk mooi haar te krijgen?’. Ontzettend mooi compliment en om daar beter antwoord op te kunnen geven, schrijf ik dit artikel. Wat voor mij namelijk heel belangrijk is, is dat de nadruk vooral ligt op jezelf van binnenuit goed verzorgen en voeden zodat dit naar buiten kan stralen. Zo ook met het haar op je hoofd. Nu zijn er veel verschillende haartypes, die ook baat hebben bij een andere manier van verzorging, maar je eetgewoonten kunnen hier altijd een positieve bijdrage aan leveren. Daar ben ik mij dagelijks heel bewust van en dat deel ik graag met jou.

Zo bevat het voedingssupplement van New Nordic (genaamd: Hair Volume) onder andere de natuurlijke ingrediënten biotine en zink. Deze twee mineralen staan erom bekend dat zij aan sterker haar en sterkere nagels kunnen bijdragen, mooie toevoeging dus aan dit product. Kijk ook eens welke voedingsproducten er zijn die een dosis van deze mineralen bevatten en voeg deze toe aan je maaltijden. Daarnaast bevatten de tabletten en gummies (mocht je niet gek zijn op pillen slikken) de ingrediënten procyanidine B2 en paardenstaart extract. Laten we eens uitzoeken wat dit kan doen voor je haar en hoofdhuid (haarwortels).


Bevordert Procyanidine B2 natuurlijke haargroei?

Het voedingssupplement bevat appelextract, dat rijk is aan procyanidine B2. Doe je een simpel rondje op Google? Dan valt het direct op dat meerdere producten voor de versterking van het haar waarde hechten aan dit ingrediënt. Procyanidine B2 valt onder de flavonoïden, antioxidanten, die van nature vooral aanwezig zijn in plantaardige voedingsmiddelen. Flavonoïden zouden veel positieve effecten kunnen hebben op de gezondheid van de mens, hier wordt momenteel nog veel onderzoek naar gedaan. Ook naar de specifieke bijdrage die procyanidine B2 kan leveren aan haargroei en het versterken van de haarwortels wordt al jaren veel onderzoek gedaan. Verschillende studies tonen mooie resultaten aan.

Waarom is paardenstaart extract waardevol voor sterk haar?

Over de voedzame en geneeskrachtige werking van de paardenstaart wordt online vol lof gepraat. Zie je paardenstaart in de tuin als onkruid? Dan zou je jezelf en dit plantje tekortdoen. Paardenstaart bevat veel selenium, wat goed is voor het gezond houden van haar en nagels. Neem je een supplement in dat paardenstaart extract bevat? Dan kan dit bijdragen aan het versterken van je lokken. Tevens zou je ook eens kunnen kijken naar gedroogde paardenstaart thee.


Ik gebruik de tabletten van het product ‘Hair Volume’ nu zelf twee weken (o.a. verkrijgbaar bij Etos) en ik ben benieuwd welk verschil ik zal merken aan mijn bos haar. Iets meer natuurlijke glans zou geen kwaad kunnen! Vanwege de natuurlijke cyclus van het haar kan het even duren voordat je hier ook resultaat van zal zien. Het bedrijf New Nordic spreekt mij aan vanwege hun visie om effectieve voedingssupplementen en cosmetica op de markt te brengen die niet alleen goed is voor mensen, maar ook voor de natuur zelf.

Extra tips om je haar goed te verzorgen:

  1. Over het algemeen is je haar wanneer het nat is breekbaarder, dan wanneer je haar al gedroogd is. Vaak wordt aangeraden het (wanneer je hier het type haar voor hebt) pas te borstelen wanneer je haar droog is.
  2. Wees daarnaast voorzichtig met het blootstellen van je lokken aan hitte. Laat je haar daarom eerst grotendeels drogen aan de lucht voordat je de föhn gebruikt.
  3. Mijn persoonlijke gouden tip? Verdeel ongeveer 1 á 2 uur voor je je haar gaat wassen wat pure 100% arganolie (ik gebruik deze variant) over je haar. Laat dit intrekken zodat het je haar kan voeden en was daarna goed uit met een milde en meer natuurlijke shampoo.

Ik ben benieuwd: hoe verzorg jij jouw haar van binnenuit?

 Dit artikel is geschreven in samenwerking met New Nordic.

Pin It on Pinterest

Share This