Loslaten. De een vindt het makkelijker dan de ander. In het leven ga je door verschillende fases heen. Als persoon verander en groei je en dit heeft ook effect op sommige vriendschappen. Soms groei je samen en soms groei je juist uit elkaar. Toch is het voor veel mensen ontzettend lastig om vriendschappen los te laten. Maar niet alle vriendschappen zijn voor altijd bedoelt. Dit is waarom je soms het beste kan loslaten zodat dit juist ruimte schept voor nieuwe ontwikkelingen. Misschien herken je de volgende situatie wel.. 


NIET ALLE VRIENDSCHAPPEN ZIJN VOOR ALTIJD

En dat is helemaal oké. Wanneer je een vriendschap los laat hoeft dit niet meteen te betekenen dat je deze persoon niet meer aardig vindt, maar dit kan ook te maken hebben met veel andere dingen. Jouw leven verandert en daarmee veranderen misschien ook jouw interesses en doelen in het leven. Dit maakt niet altijd verschil in een vriendschap, maar het kan er ook voor zorgen dat jullie geen “klik” meer hebben. Deze vriendschap kan steeds meer als een “moetje” gaan voelen. Herkenbaar? Elkaar los laten betekent niet dat jullie met ruzie uit elkaar zijn gegaan. Sterker nog, wie weet komen jullie in andere fases van jullie leven wel weer bij elkaar.

Een vriendschap kan in een bepaalde periode van je leven ontzettend waardevol zijn, maar past misschien niet meer in een andere/nieuwe fase. Loslaten is lastig en je wilt natuurlijk nooit iemand kwetsen, maar het is daarnaast ook een natuurlijk proces. Sommige mensen komen en gaan. Andere mensen blijven voor altijd. Wanneer je bepaalde vriendschappen los laat schept dit weer ruimte om nieuwe mensen te ontmoeten. Mensen waarmee je wel meer op 1 lijn zit of waar je in deze fase van je leven van kan leren of gebeurtenissen mee kan delen.

WAT GEBEURT ER WANNEER JE VRIENSCHAPPEN LOS LAAT?

Wees niet bang om los te laten. Bepaal goed voor jezelf waarom je deze behoefte hebt bij bepaalde vriendschappen en waarom jouw vriendschap met deze vriend / vriendin veranderd is. Het sluiten van bepaalde deuren opent nieuwe deuren. Dit geldt voor veel dingen in het leven en ook voor vriendschappen. Dit schept ruimte. Ruimte voor nieuwe vriendschappen. Ruimte voor nieuwe fases in je leven. Ruimte voor jezelf. Niet alle vriendschappen zijn voor altijd en dit is helemaal oké.


Lees ook het artikel: Zelfliefde is jezelf iets beloven.

Afbeeldingen afkomstig van www.Shutterstock.com

Pin It on Pinterest

Share This