Ik ben gek op gezonde drankjes. Kortom: drankjes die, naast lekker zijn, ook bijdragen aan de gezondheid van jouw lichaam. De zogenaamde “golden milk” is hier het perfecte voorbeeld van. Ontzettend lekker, maar tegelijkertijd ook rijk aan krachtige voedingsstoffen. De turmeric latte, ook wel bekend als golden milk, vind je steeds meer al vervanger voor koffie in leuke koffietentjes. Persoonlijk vind ik het heerlijk om golden milk s’avonds te drinken, twee uurtjes voor het slapen gaan. De warme melk heeft een rustgevend effect op mijn lichaam. Hoe je golden milk zelf kan maken? Lees gezellig mee.


GOLDEN MILK IS GEZOND VOOR JE LICHAAM

Golden milk valt vooral op door zijn prachtige gouden kleur. Dit heeft dit drankje overigens te danken aan het ingrediënt ‘kurkuma’. Kurkuma staat bekend om zijn krachtige positieve werking op onze gezondheid. Kurkuma komt oorspronkelijk uit India en wordt in veel gerechten als smaak- en kleurstof gebruikt. Daarnaast zou kurkuma een positief effect hebben op ziektebeelden zoals reuma, Alzheimer, botontkalking, kanker en kan het ontstekingen in je lichaam tegengaan.

Golden milk recept | Turmeric latte van Healthy Wanderlust

Echter bevat deze warme melk voor het slapen gaan nog meer krachtige voedingsstoffen. Deze zijn afkomstig uit de gember, kaneel, kardemom, peper en kokosolie die aan de golden milk toegevoegd zijn. Best een indrukwekkende combinatie, toch? Persoonlijk vind ik een kop golden milk het lekkerste met plantaardige havermelk en met een beetje zoete ahornsiroop. Beide te koop bij Holland & Barrett.

INGREDIËNTEN: VOOR 1 KOP

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Verwarm de havermelk in een pannetje op laag vuur. Zorg dat de melk niet kookt.
  2. Voeg alle ingrediënten toe en roer goed door.
  3. Schenk over in jouw favoriete mok.
  4. ENJOY!
    TIP: roer tijdens het drinken af en toe even door aangezien de kruiden deels naar de bodem zinken. 

Bekijk ook dit recept voor thee tegen keelpijn / de griep.

Dit artikel is in samenwerking met Holland & Barrett geschreven, maar compleet naar eigen invulling en eerlijke mening.

Pin It on Pinterest

Share This