Hi babe, leuk dat je weer een kijkje komt nemen op de website! Een paar dagen geleden vertelde ik jullie dat ik samen met mijn vriend elk jaar nieuwe doelen opstel. Doelen het gebied van carrière en ontwikkeling, maar ook op sociaal gebied. Dit jaar voegde ik hier iets nieuws aan toe en stelde ik voor 2019 ook een aantal zelfliefde doelen op. Doelen voor het nieuwe jaar die compleet in het teken staan van mezelf. Ik vroeg via Instagram of jullie het leuk zouden vinden om dit samen te doen en met 240 stemmen op “JA” kon ik niet anders dan direct in de pen te klimmen. Stel jij samen met mij jouw zelfliefde doelen op?


ZELFLIEFDE DOELEN ZIJN VOOR JEZELF

Bij het opstellen van nieuwe doelen voor het nieuwe jaar focussen we ons vaak automatisch op alles wat we nog willen bereiken op het gebied van carrière. Niks mis mee, want ik doe dit zelf ook met veel liefde, maar laten we 2019 het jaar maken waarin we dagelijks ook écht stil staan bij onszelf. Door het formuleren van zelfliefde doelen kan jij dagelijks, wekelijks of maandelijks evalueren in hoeverre jij goed voor jezelf zorgt. Zullen we aan de slag gaan?

Zelfliefde doelen: zo stel je ze op | Healthy Wanderlust

ZELFLIEFDE DOELEN OPSTELLEN A.D.V. DE VOLGENDE VRAGEN

Aangezien zelfliefde doelen natuurlijk mega persoonlijk en waardevol zijn is het belangrijk dat jij er zelf achter komt waar jij behoefte aan hebt. Voor het formuleren van jouw persoonlijke doelen is het vooral belangrijk om stil te staan bij jezelf. Dit gaat makkelijker door jezelf onderstaande vragen te stellen.

  • Waar zou ik zelf graag meer tijd aan besteden en voor vrijmaken?
  • Op welk gebied zou ik beter voor mezelf willen / kunnen zorgen? (self-care!)
  • Waar word ik gelukkig van? (Waar wil ik meer van?)
  • Waar word ik ongelukkig van? (Waar wil ik minder van?)
  • Wat zou ik dit jaar graag voor mezelf willen creëren?

Het doel van zelfliefde doelen is dat jij ook een prioriteit van jezelf maakt. Van jouw eigen ontwikkeling, geluk, gezondheid, balans, rust en plezier in het leven. Deze doelen zijn uniek en compleet voor jou. Wat zijn jouw antwoorden op bovenstaande vragen en waar zou je dit jaar graag mee aan de slag gaan? Op deze manier creëer je steeds meer jouw lievelingsleven en wordt #meerzelfliefde een onderdeel hiervan.

Zelfliefde doelen stel je op vanuit liefde voor jezelf. Voor jouw eigen geluk en gezondheid.

PLAN JE ZELFLIEFDE DOELEN IN

Het opstellen van deze zelfliefde doelen is natuurlijk het halve werk, want het is ontzettend belangrijk om meteen te bedenken hoe je dagelijks aan de slag gaat met deze krachtige en mooie doelen. Goed, jouw zelfliefde doelen staan dus op papier. Nu is het belangrijk om te omschrijven hoe je hier aan gaat werken. Plan dit eventueel letterlijk in jouw agenda in zodat je jezelf ook dagelijks op de planning zet.

Het is belangrijk om te omschrijven hoe je aan jouw doelen gaat werken zodat het realiseren hiervan makkelijker wordt. Wanneer je een plan van aanpak hebt is het een stuk makkelijker om hier ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Dus, de laatste stap: hoe ga jij ervoor zorgen dat jouw zelfliefde doelen echt verschil kunnen gaan maken voor jouw leven? Succes babe!


Lees HIER alle artikelen op het gebied van zelfliefde.

Pin It on Pinterest

Share This