Zin om dit weekend een lekkere cake te bakken? Dan ben je aan het goede adres! Deze citroen cake met kwark is super lekker, makkelijk om te maken en een stuk gezonder dan de cake die je maakt met een kant-en-klare mix uit de supermarkt. Een lekkere cake moet volgens mij voldoen aan een zachte en smaakvolle binnenkant een knapperige buitenkant, toch? Dat is bij deze cake zeker gelukt! Lekker als traktatie bij de thee of als gezonder tussendoortje tussen de middag. Duik snel de keuken in met dit recept voor een lekkere citroen cake. Lees verder. 


EEN CITROEN CAKE MET KWARK MAAK JE ZO

Door kwark toe te voegen aan deze citroen cake maak je de cake niet alleen lekker romig, maar ook eiwitrijk. Je kan overigens tegenwoordig ook prima kiezen voor een plantaardige variant, zoals dit product van het merk Alpro. Subtiel van smaak, maar een heerlijke toevoeging aan de cake! Ook de eieren in een cake kan je eenvoudig vervangen en om je te laten zien hoe je dit doet maken we in dit recept gebruik van lijnzaad. Zo creëer je in een handomdraai een vegan cake recept, simpel toch? Lees hier over meer alternatieven voor het gebruik van eieren tijdens het bakken.

Ben je op zoek naar iets anders dan dit citroen cake recept? Op Healthy Wanderlust vind je inmiddels onwijs veel heerlijke en gezonde traktatie en snack recepten. Neem vooral hier een kijkje en laat je inspireren! Een aanrader? Dit eiwitrijke bananenbrood is absoluut favoriet! Laten we snel deze cake bakken.

Ingrediënten:

  • 1 citroen
  • 1 tl agave siroop (of honing)
  • 50 gram havermout (verpulver tot meel)
  • 150 gram amandelmeel
  • 1 tl kaneel
  • 1 appel
  • 150 gram kwark (vanille)
  • 50 ml amandelmelk
  • 2 el lijnzaad (6 el water)
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • handje noten
  • snufje zout
  • Optioneel: 1 schep eiwitpoeder

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Voeg 6 el water toe aan de lijnzaad en laat dit voor minimaal 5 minuten staan.
  3. Snijd en hak de appel en noten in kleine stukjes.
  4. Mix alle ingrediënten met elkaar en giet in een cake bakblik (bekleed deze met bakpapier).
  5. Plaats de citroen cake voor 50-60 minuten in de voorverwarmde oven.
    Tip: gebruik een satéprikker om na 45 te checken of de cake vanbinnen gaar is. Blijft er nog veel beslag achter op de prikker? Dan moet je cake nog wat langer in de oven. Blijf dit om de 5 minuten checken.
  6. Laat eventjes afkoelen en… enjoy! 

Lees ook: makkelijke pindakaas koekjes 

Pin It on Pinterest

Share This