Hi, wat leuk dat je terecht bent gekomen op Healthy Wanderlust! Vandaag deel ik met alle liefde een recept met je waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Vegan gado gado met tempeh. Dit gerecht is geheel plantaardig, bevat mega veel verse groente, een heerlijke pindasaus én gemarineerde tempeh. De tempeh die ik in dit recept gebruik is van het merk Bumi en is gemaakt van lupinebonen. Aangezien veel vleesvervangers soja bevatten is dit heerlijk ter afwisseling! Lupine is zeer eiwitrijk en bevat veel vezels, ideaal om vlees mee te vervangen. Zal ik je snel vertellen hoe je zelf gado gado kan maken?


RECEPT VOOR GADO GADO MET TEMPEH

Inmiddels eet ik volledig vegetarisch en zelfs voor het overgrote deel veganistisch. Ik geloof dat plantaardig eten niet alleen goed voor jezelf is, maar ook veel beter voor het welzijn van de wereld om ons heen. Daarom deel ik ook met veel enthousiasme heerlijke vegan recepten op Healthy Wanderlust. Plantaardige recepten die makkelijk zijn om te maken, waar je van zal smullen en die jou hopelijk ook inspireren om vaker vegan te eten. Vind je het lastig om een stukje vlees te laten liggen? Vervang dit dan eens in het gerecht door tempeh. Vooral deze gemarineerde variant is ideaal, want de lupine tempeh is al gemarineerd en klaar om gebakken te worden! Laten we snel aan de slag gaan.

Ingrediënten: (voor 2 personen)

  • 1 wortel
  • 4 radijsjes
  • 40 gram taugé
  • 100 gram sperziebonen
  • 175 gram Aziatisch gekruide tempeh van Bumi
  • 10 schijfjes komkommer
  • 2 el pindapasta
  • ½ tl sambal manis
  • 100 ml kokosmelk
  • 150 gram zilvervliesrijst (of 200 gram voor grote eters)
  • 1 tl ketjap
  • een handje pinda’s
  • sesamzaadjes
  • gemalen peper/zout
  • optioneel: verse koriander

Bereidingswijze:

  1. Kook de sperziebonen en zilvervliesrijst zoals aangegeven staat op de verpakking.
  2. Rasp de wortel en snijd de radijsjes en komkommer in dunne plakjes.
  3. Bak de tempeh op middelhoog vuur voor ongeveer 5 minuten.
  4. Meng de pindakaas en kokosmelk in een pannetje op laag vuur (het mag niet koken) en blijf roeren tot de ingrediënten met elkaar gemengd zijn. Voeg de ketjap en sambal toe.
    Tip: vind je de pindasaus te dik? Voeg wat extra kokosmelk of water toe. Te dun? Voeg meer pindakaas toe.
  5. Vul twee kommen met de zilvervliesrijst, voeg alle groentes en de gebakken tempeh toe en maak af met verse koriander en geroosterde pinda’s.
  6. Voeg als laatst de pindasaus toe en maak af met wat gemalen peper.
  7. Voila, vegan gado gado om volop van te genieten!

De verschillende biologische lupine tempeh varianten (Aziatisch, Indiaas en Mexicaans gekruid) zijn o.a. verkrijgbaar bij de EkoPlaza en Marqt en staat op het menu bij mijn favoriete afhaal restaurantjes SLA en Poké Perfect.

Bekijk ook: de vegetarische poké bowl met tempeh

Dit recept is geschreven in samenwerking met Bumi

Pin It on Pinterest

Share This