Wist jij dat zelf hummus maken helemaal niet lastig is? Een aantal ingrediënten toevoegen aan de keukenmachine, mixen en je bent klaar. Kind kan de was doen! Vandaag staat ons favoriete hummus recept online zodat jij dit nu ook zelf kan maken. Lekker in een salade bowl of op een broodje met geroosterde groente. 


ZELF HUMMUS MAKEN DOE JE ZO

Je kan zoveel verschillende soorten hummus maken. Zo is bijvoorbeeld de pittige pompoen hummus mijn favoriet, maar ook deze rode bieten hummus scoort hoog op mijn lijstje. En zeg nou zelf, zo’n roze kleurtje op je geroosterde broodje staat toch ook leuk? Met dit originele hummus recept kan je voorlopig wel even uit de voeten. Voeg vooral ingrediënten toe die jij lekker vindt en kom er vanzelf achter of dit ook een geslaagde hummus combinatie is. Deel je dan wel even je nieuwe favoriete recept met ons?  Zelf hummus maken doe je zo.

Ingrediënten:

 • 250 gram uitgelekte kikkererwten (blikje van 400 gram)
 • sap uit het blik van de kikkererwten (bewaar deze dus als je de kikkererwten laat uitlekken!)
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 tl citroensap
 • 1 el tahin
 • 3 tl gemalen komijnzaad
 • 3 tl kerrie poeder
 • olijfolie

Bereidingswijze:

 1. Voeg de kikkererwten toe aan de keukenmachine, gevolgd door de geperste teentjes knoflook, citroensap, tahin, komijnzaad, kerriepoeder, peper en zout.
 2. Voeg hier geleidelijk 1 el olijfolie en 1 el kikkererwten sap aan toe.
 3. Doe dit tot je tevreden bent met de smeuïge textuur van de hummus.
 4. Voeg naar smaak nog wat kruiden toe.
 5. Zelf hummus maken was niet lastig toch?

Ga jij ook zelf hummus maken?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Merel Teunis

Merel (29 jaar) is founder van de website Healthy Wanderlust en theemerk Simplici-Tea. Als hoofdredacteur en online content creator schrijft en deelt zij dagelijks haar kennis op het gebied van zelfliefde, self-care en een gezonde en gelukkige levensstijl.

ONTVANG DE GRATIS ZELFLIEFDE PLANNER

Schrijf je in en ontvang de unieke gratis zelfliefde planner. Een waardevolle tool vol inspiratie voor een liefdevolle levensstijl, een dagelijkse checklist + een extra negatieve self-talk oefening. Geef vanaf nu prioriteit aan je geluk en gezondheid!

Ontvang de planner

Nee, bedankt!

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This