Wist jij dat zelf hummus maken helemaal niet lastig is? Een aantal ingrediënten toevoegen aan de keukenmachine, mixen en je bent klaar. Kind kan de was doen! Vandaag staat ons favoriete hummus recept online zodat jij dit nu ook zelf kan maken. Lekker in een salade bowl of op een broodje met geroosterde groente. 


ZELF HUMMUS MAKEN DOE JE ZO

Je kan zoveel verschillende soorten hummus maken. Zo is bijvoorbeeld de pittige pompoen hummus mijn favoriet, maar ook deze rode bieten hummus scoort hoog op mijn lijstje. En zeg nou zelf, zo’n roze kleurtje op je geroosterde broodje staat toch ook leuk? Met dit originele hummus recept kan je voorlopig wel even uit de voeten. Voeg vooral ingrediënten toe die jij lekker vindt en kom er vanzelf achter of dit ook een geslaagde hummus combinatie is. Deel je dan wel even je nieuwe favoriete recept met ons?  Zelf hummus maken doe je zo.

Ingrediënten:

  • 250 gram uitgelekte kikkererwten (blikje van 400 gram)
  • sap uit het blik van de kikkererwten (bewaar deze dus als je de kikkererwten laat uitlekken!)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl citroensap
  • 1 el tahin
  • 3 tl gemalen komijnzaad
  • 3 tl kerrie poeder
  • olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Voeg de kikkererwten toe aan de keukenmachine, gevolgd door de geperste teentjes knoflook, citroensap, tahin, komijnzaad, kerriepoeder, peper en zout.
  2. Voeg hier geleidelijk 1 el olijfolie en 1 el kikkererwten sap aan toe.
  3. Doe dit tot je tevreden bent met de smeuïge textuur van de hummus.
  4. Voeg naar smaak nog wat kruiden toe.
  5. Zelf hummus maken was niet lastig toch?

Ga jij ook zelf hummus maken?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This